Ξεκίνησε η εφαρμογή των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων σε Νέο Μαρούσι, Πολύδροσο και Παράδεισο Αμαρουσίου

Όπως ανακοίνωσε ο Δήμος Αμαρουσίου, από την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018 έχει ξεκινήσει η σταδιακή εφαρμογή των νέων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στο Πολύδροσο, το Νέο Μαρούσι και τον Παράδεισο Αμαρουσίου.

Σε αυτό το πλαίσιο, η διοίκηση του Δήμου ζητεί τη συνεργασία των κατοίκων και τη συμμόρφωσή τους με τις νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Επιπρόσθετα, τους εφιστά την προσοχή ώστε να επιδεικνύουν αυξημένη ετοιμότητα κατά τις μετακινήσεις τους για όσο διάστημα χρειαστεί μέχρι την πλήρη εξοικείωσή τους με τη νέα σηματοδότηση στις περιοχές αυτές.

Όπως αναφέρει ο Σύλλογος Πολύδροσου με σχετική του ανακοίνωση:

Τα πρώτα σήματα καλυμμένα προς το παρόν τοποθετήθηκαν επί της οδού Κορυτσάς στη συμβολή με την οδό Φραγκοκκλησιάς και στο απέναντι πεζοδρόμιο (πάρκο Τριφυλλιακού).

Οι εκτεταμένες κυκλοφοριακές παρεμβάσεις, εκτιμάται όταν εφαρμοστούν να αλλάξουν προς το καλλίτερο την απαράδεκτη κατάσταση που δημιουργήθηκε, σε περιοχή αμιγούς κατοικίας προαστιακού χαρακτήρα, με το «άνοιγμα» της οδού Φραγκοκκλησιάς τον Οκτώβριο του 2014.

Ενδεικτική της κατάστασης σε μικρό χρονικό διάστημα μετά το «άνοιγμα» της οδού Φραγκοκκλησιάς , σε μια καθημερινή μέρα (Τρίτη 23/12/2014) και ώρα (16.30 έως 17.30), ήταν ο κυκλοφοριακός φόρτος που καταγράφηκε σε video στην γωνία ΦΡΑΓΚΟΚΛΗΣΙΑΣ & ΑΚΑΚΙΩΝ (χωρίς τότε την ύπαρξη του ποδηλατοδρόμου) στο εντυπωσιακό αριθμό των 810 οχημάτων/ώρα !!! Η διέλευση του φορτηγού (47΄:21’’) με το επικίνδυνο φορτίο εντός αστικής περιοχής αμιγούς κατοικίας  χαρακτηριστική του κάθε τύπου και είδους οχημάτος που κυκλοφορεί στο Πολύδροσο από τότε μέχρι σήμερα.

 

Share