Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αμαρουσίου: Τα προβλήματα του Ειδικού Δημοτικού στο Σικιαρίδειο είναι πάντα εδώ

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αμαρουσίου, για άλλη μια φορά, καταγγέλλει τα έντονα κτηριακά και άλλα προβλήματα λειτουργίας του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Αμαρουσίου, το οποίο στεγάζεται εντός του Σικιαριδείου Ιδρύματος στο Μαρούσι.

Όπως αναφέρουν οι εκπαιδευτικοί, το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αμαρουσίου αντιμετωπίζει προβλήματα σε ό,τι αφορά την ελλιπέστατη συντήρηση του προαύλιου χώρου του, για το οποίο ενέρωσαν τις αρμόδιες αρχές με προηγούμενο έγγραφό τους (αρ. πρ. 200/ 7 – 11 – 2023), καθώς και με την ελλιπή συντήρηση του κτηρίου που στεγάζεται, αλλά και με την έλλειψη συνεργασίας με τη διοίκηση του Σικιαριδείου Ιδρύματος. Η τελευταία, σύμφωνα με την ανακοίνωση του συλλόγου, «συνεχώς δημιουργεί προσκόμματα στην εύρυθμη λειτουργία του σχολείου (π.χ. απαγόρευση εισόδου των αυτοκινήτων των εκπαιδευτικών και των γονέων του σχολείου εντός του χώρου του ιδρύματος κ.ά.), με προφανή στόχο την εκβολή του σχολείου από τους χώρους του Σικιαριδείου Ιδρύματος, γεγονός το οποίο είχαμε αντιμετωπίσει λίγα χρόνια νωρίτερα από προηγούμενη διοίκηση του Σικιαριδείου Ιδρύματος, η οποία είχε προσπαθήσει να εκβάλει το σχολείο χωρίς επιτυχία».

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αμαρουσίου καλεί τη διοίκηση του Σικιαριδείου Ιδρύματος «να επιδείξει πνεύμα συνεργασίας με τη διοίκηση του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Αμαρουσίου και τους εκπαιδευτικούς του ομώνυμου σχολείου, παύοντας να αμφισβητεί το καθεστώς παραμονής του σχολείου εντός του Σικιαριδείου Ιδρύματος».

Επίσης, καλεί τη Διεύθυνση Ειδικής Αγωγής του ΥΠΑΙΘΑ και τη Διεύθυνση Π.Ε. Β΄ Αθήνας να επιληφθούν άμεσα των προβλημάτων λειτουργίας του ομώνυμου σχολείου, στηρίζοντας αμέριστα την εύρυθμη λειτουργία του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Αμαρουσίου.

Τέλος, καλεί τον Δήμο Αμαρουσίου να παράσχει κάθε δυνατή βοήθεια στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αμαρουσίου, ικανοποιώντας τα αιτήματα του ομώνυμου σχολείου τα οποία απευθύνονται και αφορούν τον Δήμο Αμαρουσίου.

«Διατρανώνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι θα υπερασπιστούμε με κάθε τρόπο και μέσο την ύπαρξη και λειτουργία του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Αμαρουσίου, που στεγάζεται στο Σικιαρίδειο Ίδρυμα» καταλήγει η καταγγελία του συλλόγου.

Πηγή: enypografa.gr

Share