«Μουσικές Συνάξεις» με τον Haig Yazdjian αύριο στο “Σχολείον Ψαλτικής” στο Μαρούσι

Την Τετάρτη, 27 Φεβρουαρίου, το Σχολείο Ψαλτικής στο Μαρούσι φιλοξενεί τον Haig Yazdjian στο πλαίσιο της 3ης Μουσικής Σύναξης του Σχολείου Ψαλτικής.

Ο Haig γεννήθηκε στη Συρία από Αρμένιους γονείς, ενώ δραστηριοποιείται μουσικά στην Ελλάδα εδώ και πολλά χρόνια. Με το ούτι, τη φωνή του, αλλά και με τη συνοδεία του δασκάλου της Σχολής, Τάσου Πούλιου, θα μας ταξιδέψει μουσικά στους τόπους του.

Η μουσική σύναξη θα πραγματοποιηθεί στις 21.00, ενώ η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Λίγα λόγια για τη Σχολή Ψαλτικής στο Μαρούσι

Σε ένα όμορφο νεοκλασικό σπίτι στο κέντρο του Αμαρουσίου λειτουργεί μία από τις λίγες σχολές ψαλτικής στην Ελλάδα. Πρόκειται για μία πρότυπη σχολή που απευθύνεται τόσο σε επαγγελματίες όσο και ερασιτέχνες που αγαπούν τη βυζαντινή μουσική και θέλουν να κατακτήσουν τα μυστικά της.Ιδρύθηκε το 2008 από τον Κωνσταντίνο Μπουσδέκη και τον Κωνσταντίνο Φωτόπουλο και δραστηριοποιείται δυναμικά στον τομέα της ψαλτικής. Μάλιστα, η επιτυχής παρακολούθηση των σεμιναρίων συνοδεύεται από πιστοποιητικά που είναι επίσημα αναγνωρισμένα από το κράτος.

Στο «Σχολείον Ψαλτικής» παραδίδονται μαθήματα ψαλτικής τέχνης και παραδοσιακών οργάνων, ενώ λειτουργούν και τμήματα χορωδίας, ορχήστρας, παλαιογραφίας και μελοποιίας. Τα μαθήματα απευθύνονται σε ενήλικες κάθε ηλικίας και των δύο φύλων, όμως λειτουργεί και παιδικό τμήμα, στο οποίο δίνεται ιδιαίτερη έμφαση. Η διδασκαλία της εκκλησιαστικής μουσικής τόσο στα παιδιά όσο και στους ενήλικες οξύνει τη μουσική αντίληψη και αποτελεί ένα καταφύγιο τέχνης και πολιτισμού που προάγει τον ελληνορθόδοξο πολιτισμό.

Καλλιτεχνική επιμέλεια: Τάσος Πούλιος

Ώρα έναρξης: 21:00

Είσοδος ελεύθερη

 

Share