Νέα έκτακτη χρηματοδότηση 50 εκατ. ευρώ στους Δήμους για την αντιμετώπιση της πανδημίας

Υπεγράφη, την Παρασκευή 26/3, η Υπουργική Απόφαση για νέα έκτακτη χρηματοδότηση προς τους Δήμους, ύψους 50 εκατομμυρίων ευρώ, προκειμένου να στηριχθούν στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της πανδημίας.

Όπως δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, «η κυβέρνηση στηρίζει έμπρακτα τους Δήμους που πλήττονται από τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού, έχοντας αφ’ ενός απώλειες στα έσοδά τους και αφ’ ετέρου αυξημένες έκτακτες δαπάνες για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης».

«Πρόκειται για μία ακόμα άμεση χρηματοδότηση προς τους Δήμους όλης της χώρας που προστίθεται στην οικονομική ενίσχυση, ύψους 187,1 εκατομμυρίων ευρώ, με την οποία στηρίχθηκε η Τοπική Αυτοδιοίκηση το προηγούμενο έτος», είπε ο υπουργός και πρόσθεσε:« Στεκόμαστε δίπλα στους Δήμους και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε για όσο διάστημα χρειαστεί. Κράτος και Τοπική Αυτοδιοίκηση προχωράμε ενωμένοι για να σχεδιάσουμε μαζί την επόμενη ημέρα, δίνοντας λύσεις στα προβλήματα, με στόχο να κάνουμε τη ζωή των πολιτών καλύτερη».

Share