Εργαστήρι Αποτελεσματικού Γονέα: Ένα σεμινάριο για γίνουμε καλύτεροι γονείς σήμερα στο Μαρούσι

Η ψυχολόγος –συγγραφέας Ελένη Λούβρου, παρουσιάζει ένα ενημερωτικό σεμινάριο παρουσίασης για το «Εργαστήρι Αποτελεσματικού Γονέα», σήμερα από τις 19.00 έως τις 21.00 στο Μαρούσι.

Το Εργαστήριο Αποτελεσματικού Γονέα (ΕΑΓ) πρωτοπαρουσιάστηκε το 1962 από τον κλινικό ψυχολόγο Dr. Thomas Gordon, και έχει αναγνωριστεί διεθνώς ως η πρώτη εκπαίδευση για γονείς με βάση τις δεξιότητες επικοινωνίας. Διδάχτηκε σε περισσότερους από ένα εκατομμύρια γονείς σε 43 χώρες ενώ το σχετικό βιβλίο, ‘Τα μυστικά του Αποτελεσματικού Γονέα’ έχει πουλήσει πάνω από 4 εκ. αντίτυπα σε 33 γλώσσες.

Στόχος του εργαστηρίου είναι να εφοδιάσει τους γονείς με τις απαραίτητες δεξιότητες ώστε να αναθρέψουν τα παιδιά τους με τρόπο που θα προάγει το αίσθημα της υπευθυνότητας, της αυτονομίας, της αυτοπειθαρχίας, της συνεργασίας, του κοινωνικού ενδιαφέροντος και της χρησιμότητας τους στο κοινωνικό σύνολο. Αυτό επιτυγχάνεται όχι με αυταρχικό ή υποχωρητικό τρόπο αλλά με την καλλιέργεια των έμφυτων θετικών στοιχείων που έχει κάθε άτομο. Η σχέση γονέα παιδιού είναι καταλυτική και οι δεξιότητες αυτές βοηθούν στη δημιουργία μίας ουσιαστικής και αρμονικής σχέσης.

Η επιτυχία του εργαστηρίου οφείλεται κυρίως στο ότι δεν αρκείται στο να μεταδώσει κάποιες θεωρητικές γνώσεις αλλά επιδιώκει να θέσει γερές βάσεις πρακτικής μάθησης που θα φέρουν άμεσα, πραγματικά και αναγνωρίσιμα αποτελέσματα στα καθημερινά προβλήματα της οικογένειας.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε γονείς παιδιών προσχολικής και σχολικής ηλικίας καθώς και σε γονείς εφήβων ή ενηλίκων που ζουν με γονείς. Εκτός από παιδιά τυπικής ανάπτυξης, το πρόγραμμα έχει αποδειχτεί εξαιρετικά χρήσιμο σε γονείς παιδιών με διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές, με δυσλεξία και με συναισθηματικές δυσκολίες.

Σε αυτήν την ενημερωτική παρουσίαση, θα δοθούν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το περιεχόμενο του εργαστηρίου καθώς και τις συγκεκριμένες δεξιότητες στις οποίες εκπαιδεύονται οι γονείς. Για όσους γονείς ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν την παρουσίαση, αλλά αδυνατούν να έρθουν τη συγκεκριμένη μέρα και ώρα, θα γίνει και την Παρασκευή 21/09/18 στις 10.00-12.00.

 

 

Πληροφορίες

Θησέως 35, Μαρούσι

Είσοδος Ελεύθερη

Απαραίτητη η κράτηση θέσεων.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 693 6661150

Ηλεκτρονική Διεύθυνση : info@elenilouvrou.gr

 

Share