Στον προγραμματισμό του Δήμου τα τεστ ανίχνευσης covid-19 για Κοινωνικές Υπηρεσίες, Εκπαιδευτικό προσωπικό, Καθαριστές, Σχολικούς Τροχονόμους

Με την επίβλεψη του Δημάρχου Αμαρουσίου Θεόδωρου Αμπατζόγλου για πιστή εφαρμογή όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων αλλά και με επιπλέον μέτρα, πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2021, η επανέναρξη των 11 Βρεφονηπιακών Σταθμών, των 17 Νηπιαγωγείων και των παραρτημάτων τους και των 15 Δημοτικών Σχολείων του Δήμου Αμαρουσίου.

Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκαν οι απαραίτητες απολυμάνσεις ενώ έγινε η απαραίτητη προμήθεια σε μάσκες και αντιμικροβιακά υλικά (gel, μαντηλάκια, spray επιφανειών).

Ο κ. Θ. Αμπατζόγλου μετά τη σχετική ενημέρωση που έλαβε από τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας Επαμεινώνδα Κατσιγιάννη, τον Πρόεδρο του ΟΚΟΙΠΑΔΑ Πέτρο Κόνιαρη, τον Πρόεδρο της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Παναγιώτη Σαγρή και την Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ελένη Βλάχου-Σταματάκη δήλωσε:

«Βρισκόμαστε στο πλευρό της εκπαιδευτικής κοινότητας έτσι ώστε να μην λείψει τίποτα από κανένα και προσωπικό, μαθητές και γονείς να αισθάνονται ασφαλείς.

Την Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2021, στο Δημαρχείο, πραγματοποιείται από τον ΕΟΔΥ η διαδικασία των τεστ για το προσωπικό των Βρεφονηπιακών Σταθμών, του Κοινωνικού Παντοπωλείου, του Προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι και των Κοινωνικών Υπηρεσιών. Πολύ σύντομα θα διενεργηθεί η ίδια διαδικασία και για το εκπαιδευτικό προσωπικό των Νηπιαγωγείων και Δημοτικών τους καθαριστές και τους Σχολικούς Τροχονόμους. Αυτές οι ενέργειες θα επαναλαμβάνονται σε τακτικά διαστήματα. Ο Δήμος μας πράττει ότι είναι δυνατό και εφικτό προκειμένου να προασπίσει το αγαθό της υγείας. Όμως αυτό δεν φτάνει. Είναι στιγμές που όλοι πρέπει να επιδείξουμε πειθαρχία και υψηλό αίσθημα ατομικής ευθύνης, τηρώντας τις οδηγίες των ειδικών και σε συνθήκες αλληλεγγύης για το συνάνθρωπό μας».

Σημειώνεται πως οι δράσεις του Δήμου όσο αφορά τη διενέργεια τεστ ανίχνευσης του covid-19 (από τον ΕΟΔΥ), λειτουργούν επικουρικά στις σχετικές δράσεις που διενεργεί το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων για την εκπαιδευτική κοινότητα.

Share