Ενίσχυση της ασφάλειας με περιπολίες 24ωρης φύλαξης στο εμπορικό κέντρο Αμαρουσίου

Ο Δήμος Αμαρουσίου προχωράει στην ενίσχυση της ασφάλειας στο βασικό δίκτυο πεζόδρομων και δρόμων του ιστορικού και εμπορικού κέντρου, καθώς και στα σχολικά συγκροτήματα της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου κατά τις απογευματινές ώρες.

Η δράση θα ξεκινήσει από τη Δευτέρα 2 Ιουλίου 2018, μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών για την απασχόληση 15 εκπαιδευμένων φυλάκων.

Συγκεκριμένα, καθημερινά θα υπάρχει 24ωρη φύλαξη σε τρεις βάρδιες, συμπεριλαμβανομένων των Κυριακών και των αργιών, στο εμπορικό κέντρο της πόλης, με επίκεντρο την πλατεία Αγίας Λαύρας και τους πεζόδρομους Μητροπόλεως, Δήμητρος, Ερμού, Διονύσου και Πλαστήρα.

Επίσης, προβλέπεται διενέργεια περιπολιών κατά τις απογευματινές και βραδινές ώρες στα Γυμνάσια, στα Ενιαία Λύκεια, στα Δημοτικά και στα Νηπιαγωγεία του Δήμου, συμπεριλαμβανομένων των Κυριακών και των αργιών, για την ασφάλεια των νέων που συναθροίζονται στους συγκεκριμένους χώρους ή τους χρησιμοποιούν για τις αθλοπαιδείες τους.

Με αφορμή την έναρξη του προγράμματος φύλαξης, ο δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης, δήλωσε: «Ενισχύουμε την ασφάλεια στο κέντρο της πόλης μας, προστατεύουμε τα παιδιά μας, προστατεύουμε τη δημόσια και την ιδιωτική περιουσία. Εμπεδώνουμε το αίσθημα ασφάλειας σε κατοίκους και επισκέπτες, κάνουμε ασφαλέστερη την καθημερινότητά μας, βελτιώνουμε την ποιότητα της ζωής στην πόλη μας».

Share