Την Τρίτη 17 Απριλίου η Εμπορική Μαθητική Έκθεση Αθήνας 2018 στο Μαρούσι

Για 12η συνεχή χρονιά θα πραγματοποιηθεί η Εμπορική μαθητική έκθεση στο Εμπορικό κέντρο Τhe Mall Athens, στο Μαρούσι την Τρίτη 17 Απριλίου 2018, από τις 09.30 μέχρι τις 16.00.

Στην έκθεση θα λάβουν μέρος 56 μαθητικές Επιχειρήσεις σχολείων της Αττικής, των γύρω περιοχών και γενικότερα της Νότιας-Κεντρικής Ελλάδας.

Το πρόγραμμα αποτελεί μια βιωματική εκπαιδευτική διαδικασία μέσα από την οποία οι μαθητές δημιουργούν μια μαθητική επιχείρηση. Κατά τη διαδικασία αυτή μαθαίνουν να «επιχειρούν» αναπτύσσοντας διάφορες δεξιότητες, όπως η διαπραγμάτευση, η επικοινωνία, η ομαδική εργασία και η εμπειρία αλληλεπίδρασης.

Πρόκειται για μια έκθεση που σκοπό έχει τη διεύρυνση τον οριζόντων των μαθητών ως προς τις μελλοντικές επαγγελματικές τους επιλογές και προοπτικές και έχει ιδιαίτερη επιτυχία στα χρόνια διεξαγωγής της.

 «Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece»

To «Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece» είναι μέλος του παγκόσμιου οργανισμού Junior Achievement Worldwide, του μεγαλύτερου και μακροβιότερου μη κερδοσκοπικού οργανισμού στον κόσμο που εφαρμόζει προγράμματα επιχειρηματικότητας και βασικών αρχών οικονομίας στην εκπαίδευση σε 122 χώρες, με τη συμμετοχή άνω των 10 εκατομμυρίων μαθητών το χρόνο. Το Junior Achievement Worldwide ιδρύθηκε στις Η.Π.Α. πριν από περίπου 100 χρόνια.

Ο οργανισμός εφαρμόζει σύγχρονα παγκόσμια εκπαιδευτικά προγράμματα, στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση αλλά και στα πανεπιστήμια, όπως: ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ, ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ, ΞΟΔΕΥΟΝΤΑΣ ΕΞΥΠΝΑ, ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΙ ΕΓΩ, Η ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ, ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΕΝΟΣ ΣΤΕΛΕΧΟΥΣ, JA START UP (Φοιτητικός Διαγωνισμός Καινοτομίας). Το έργο του υποστηρίζουν καθηγητές και εθελοντές από την αγορά εργασίας που προσφέρουν ανιδιοτελώς το χρόνο τους για την υλοποίηση των προγραμμάτων μας. Οι δράσεις του ΣΕΝ/JA Greece χρηματοδοτούνται από χορηγίες ιδρυμάτων, εταιρειών-μελών και φυσικών προσώπων.

Αξίζει να τονιστεί ότι το δημοφιλέστερο πρόγραμμα του οργανισμού «Εικονική Επιχείρηση» έχει αναγνωριστεί από το Γραφείο Επιχειρηματικότητας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ως η «Καλύτερη Εφαρμογή Πρακτικής στην εκπαίδευση που αφορά την επιχειρηματικότητα». Υλοποιείται στα Γυμνάσια-Λύκεια της Ελλάδας υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Μαθητική «Εικονική Επιχείρηση» : Η καινοτομία στα σχολικά θρανία

Mαθητές από 15 έως 18 ετών καθοδηγούνται να στήνουν από το μηδέν τη δική τους «εταιρία», με το εκπαιδευτικό υλικό του ΣΕΝ/JA Greece και την συνεργασία καθηγητών και εθελοντών-επιχειρηματικών συμβούλων.  Οι μαθητικές ομάδες εκλέγουν Διοικητικό Συμβούλιο και δημιουργούν πραγματικά προϊόντα και υπηρεσίες. Παρουσιάζουν τις «επιχειρήσεις» τους σε δύο μεγάλες εμπορικές εκθέσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και οι ομάδες που ξεχωρίζουν διαγωνίζονται στο τέλος της σχολικής χρονιάς στον Πανελλαδικό Διαγωνισμό «Καλύτερη Εικονική Επιχείρηση». Η νικήτρια ομάδα διαγωνίζεται στη συνέχεια στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό «Company Of The Year» του Junior Achievement Europe.

 

 

Share