Αγαπήστε τον αθλητισμό στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Αμαρουσίου

Το καλοκαίρι πλησιάζει πλέον και το Δημοτικό Κολυμβητήριο Αμαρουσίου προσφέρει την ευκαιρία για αθλητισμό και αναζωογόνηση σε μικρούς και μεγάλους!

Υπάρχει η δυνατότητα εκμάθησης κολύμβησης σε μικρούς και μεγάλους, ελεύθερο πρόγραμμα, Aqua, κολύμβηση ανοιχτής θάλασσας και κολύμβηση για ΑμεΑ.

Η Aquaerobics Ενηλίκων είναι μία εναλλακτική μορφή αεροβικής άσκησης μέσα σε πισίνα, που δίνει τη δυνατότητα στο σώμα να αποκομίσει τα μέγιστα δυνατά οφέλη με το λιγότερο δυνατό κόπο. Αυτό επιτυγχάνεται κυρίως μέσω των ιδιοτήτων του νερού και ιδίως της άνωσης, επιτρέποντας περισσότερες επαναλήψεις ασκήσεων, δίχως το συναίσθημα της επερχόμενης πρόωρης κόπωσης από αντίστοιχη μορφή γυμναστικής στην ξηρά.

Η παρουσία της άνωσης του νερού καθιστά την άσκηση κατάλληλη για παχύσαρκα άτομα, για εγκύους καθώς επίσης και για τα άτομα που έχουν στο παρελθόν υποστεί κάποιο τραυματισμό και επιθυμούν να αποκαταστήσουν τυχόν κινητικά προβλήματα. Ταυτόχρονα, εξαιτίας της μεγαλύτερης πυκνότητας του νερού έναντι του ατμοσφαιρικού αέρα δημιουργείται υδροστατική πίεση η οποία δημιουργεί πιέσεις ομοιογενώς σε όλο το σώμα και έτσι επιτυγχάνεται πιο ομοιόμορφη και ολοκληρωμένη γύμναση. Η γύμναση στο νερό επιτυγχάνει τα ίδια καρδιοαναπνευστικά και μυϊκά αποτελέσματα με πολύ λιγότερη προσπάθεια και κόπο, γεγονός που δίνει τη δυνατότητα στον ασκούμενο να αισθάνεται ευεξία αλλά όχι έντονη σωματική κόπωση μέσα από τις ευεργετικές ιδιότητες του νερού που επιτρέπουν στην καρδιά να λειτουργεί σε λιγότερους παλμούς ανά λεπτό σε σχέση με την ξηρά, για την εκτέλεση ασκήσεων με την ίδια ένταση.

Τέλος, η θερμοκρασία του νερού αντισταθμίζει τη θερμοκρασία του ασκούμενου σώματος, επιτρέποντας έτσι στο κυκλοφορικό σύστημα να διοχετεύει αίμα στους μύες αντί να επιδίδεται στην ψύξη του ζεστού από την άσκηση δέρματος, όπως γίνεται όταν το άτομο ασκείται στην ξηρά.

Ο βασικότερος λόγος που καθιστά την αεροβική στο νερό καλύτερη από τις άλλες μορφές άσκησης είναι η ελευθερία που παρέχει όσον αφορά τις παραλλαγές των ασκήσεων και η εκτέλεση ασκήσεων σε όλο το εύρος της κίνησης που πιθανά δεν είναι εφικτές στην ξηρά.

Η κίνηση μέσα στο νερό εκμεταλλεύεται όλη την αντίσταση που προβάλλεται στο σώμα από το νερό σε συνδυασμό με τη συνεχή προσπάθεια ισορροπίας και επίπλευσης  του σώματος μέσα σε αυτό.

Πληροφορίες

Το Δημοτικό Κολυμβητήριο Αμαρουσίου βρίσκεται στην οδό  Κυπρίων Αγωνιστών 65 στο Μαρούσι και είναι ανοιχτό κάθε ημέρα της εβδομάδας. Συγκεκριμένα, Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή από τις 07:15 έως τις 22:00, Τρίτη και Πέμπτη από τις 07:15 έως τις 19:30, το Σάββατο από τις 07:15 έως τις 14:30 & από τις 18:00 έως τις 22:00 και την Κυριακή από τις 07:15 έως τις 14:00.

Για πληροφορίες σχετικά με το κόστος  συμμετοχής επισκεφθείτε τον ακόλουθο σύνδεσμο:

http://www.maroussi.gr/inst/marousi/gallery/athlitismos/syndromes_athlitismou_2017_2018.pdf

Τηλ: 210 6107650

 

 

 

Share