Διακοπές στην Αμοργό, το νησί του Απέραντου Γαλάζιου

Έφτασε η εποχή που και οι τελευταίοι αναποφάσιστοι καλούνται να διαλέξουν σε ποιο ελληνικό νησί θα περάσουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές. Έχουμε την τύχη να ζούμε σε μια χώρα που μας προσφέρει άφθονες επιλογές, με υπέροχους προορισμούς. Τι θα διαλέξουμε όμως τελικά;

Το maroussi-news προτείνει για φέτος το καλοκαίρι την Αμοργό, το νησί του απέραντου γαλάζιου, το μέρος που όσοι επισκεφθούν, πάντα θα θέλουν να επιστρέψουν. Ιδανικό για όλους τους τύπους ταξιδιωτών. Για ερωτευμένα ζευγάρια, για παρέες κατασκηνωτών, για οικογένειες, για φυσιολάτρες, για μοναχικούς εξερευνητές…

Η Αμοργός είναι ένα πολυδιάστατο νησί που καταφέρνει να παραμένει αυθεντικό και αναλλοίωτο από τον τουρισμό. Εκεί θα περπατήσετε σε γραφικά μονοπάτια και θα βρείτε τη μαγευτική Χώρα, με το κάστρο και τα μικροσκοπικά κυκλαδίτικα σοκάκια της. Θα γνωρίσετε αρχαία έθιμα και θα δείτε εκκλησάκια σπάνιας αρχιτεκτονικής, με αποκορύφωμα το βυζαντινό μοναστήρι της Παναγίας της Χοζοβιώτισσας. Θα παρατηρήσετε το βλέμμα σας να χάνεται σε καταπληκτικές θέες, γαλαζοπράσινα νερά και μοναδική φυσική ομορφιά. Θα πιείτε τη διάσημη ψημένη ρακί στα καφενεδάκια, θα πάτε βόλτα με το καΐκι, θα ακούσετε έντεχνες και ρεμπέτικες μουσικές και θα βιώσετε αυθεντική νησιώτικη φιλοξενία.

Στα must-see του νησιού, είναι η παραλία της Αγίας Άννας, όπου γυρίστηκε η διάσημη ταινία «Απέραντο Γαλάζιο», του σκηνοθέτη Luc Besson, η όμορφη Αιγιάλη με τις υπέροχες αμμουδερές παραλίες, η Κάτω Μεριά με τις ανεξερεύνητες ομορφιές και μια πιο ρομαντική πλευρά του νησιού, το όμορφο λιμάνι των Καταπόλων. Αλλά η καλύτερη συμβουλή για όσους την επισκεφθούν, είναι να αφεθούν ελεύθεροι να ανακαλύψουν μόνοι τους τους κρυμμένους θησαυρούς του νησιού και να βιώσουν αυτό το ιδιαίτερο ενεργειακό συναίσθημα που κάνει την Αμοργό τόσο ξεχωριστή και μαγευτική. Ένα συναίσθημα που δε μπορεί να περιγραφεί με λέξεις ή εικόνες, παρά μόνο αποτυπώνεται στη συνείδηση όσων την έχουν επισκεφθεί.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Αμοργό, τα αξιοθέατα και τις παραλίες της, τα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια της, επισκεφθείτε τη σελίδα www.amorgos-island.gr που περιέχει όλα όσα χρειάζεται να ξέρετε για το νησί!

 

 

 

 

 

 

Share