«Αίθριο»: Το πρώτο εμπορικό κέντρο στα Βαλκάνια από το 1989 (pics)

Το εμπορικό κέντρο «Αίθριο» στο Μαρούσι, είναι ένα όμορφο εμπορικό κέντρο με ιστορία 30 χρόνων. Βρίσκεται στην Αγίου Κωνσταντίνου και σήμερα φιλοξενεί πάνω από 180 επιχειρήσεις.

Αποτελεί έναν εμπορικό και επιχειρησιακό πόλο έλξης, με πολλές μικρές αλλά και μεγάλες επιχειρήσεις. Οι περισσότερες εξ αυτών είναι ναυτιλιακές εταιρείες και εταιρείες software, αλλά τον τελευταίο χρόνο έχουν αρχίσει να λειτουργούν και πάλι μαγαζιά εστίασης που φέρνουν περισσότερο κόσμο στο εμπορικό.

Συναντηθήκαμε με υπαλλήλους της Διαχείρισης του Εμπορικού Κέντρου, οι οποίοι μας μίλησαν για την ιστορία και την εξέλιξη του εμπορικού κέντρου στην Αγίου Κωνσταντίνου.

Το «Αίθριο» λειτούργησε για πρώτη φορά το 1989 και ήταν το πρώτο εμπορικό κέντρο στα Βαλκάνια και το μεγαλύτερο της Αττικής. Ειδικά στη δεκαετία των 90s και πριν την κατασκευή του Mall, ήταν πόλος έλξης για τους κατοίκους του Αμαρουσίου και όχι μόνο, καθώς το επισκέπτονταν άνθρωποι από όλη την Αθήνα.

Στη συνέχεια η δημοτικότητά του έπεσε μετά το άνοιγμα και άλλων εμπορικών κέντρων στην περιοχή, οπότε και περιορίστηκε κυρίως σε γραφεία επιχειρήσεων. Ακόμα ένα πρόβλημα που δε βοήθησε ήταν η προσβασιμότητά του, καθώς δε βρίσκεται κοντά σε κάποιο σταθμό τρένου ή πάνω στην Κηφισίας.

Τα τελευταία χρόνια ωστόσο, το εμπορικό κέντρο έχει ζωντανέψει ξανά, με τον κόσμο να επιστρέφει, σύμφωνα και με τους καταστηματάρχες.

«Περάσαμε μια κρίση, αλλά χαίρομαι γιατί ο κόσμος έχει αρχίσει να έρχεται και πάλι στο «Αίθριο». Το ισόγειο έχει γεμίσει με όμορφες καφετέριες και εστιατόρια και αυτό προσελκύει εκ νέου τον κόσμο», μας είπε υπάλληλος καταστήματος του εμπορικού κέντρου.

Όσον αφορά την εξέλιξη του εμπορικού, οι υπάλληλοι της Διαχείρισης μας είπαν ότι γίνονται έργα για τη συντήρηση του «Αίθριου», όπως και το πεζοδρόμιο στην Αγίου Κωνσταντίνου, που είναι προσβάσιμο για ΑμεΑ.

Share