Συνέντευξη του δασκάλου αγιογραφίας του Κέντρου Τέχνης & Πολιτισμού του Δήμου Αμαρουσίου και δισεγγόνου του Σπύρου Λούη, Διονύση Πολιτόπουλου

Συνέντευξη στο maroussiradio.gr έδωσε ο δάσκαλος αγιογραφίας του Κέντρου Τέχνης & Πολιτισμού του Δήμου Αμαρουσίου, Διονύσης Πολιτόπουλος.

Σε μία εφ’ όλης της ύλης συζήτηση, ο Διονύσης Πολιτόπουλος μίλησε για την αγάπη του για την τέχνη της αγιογραφίας, για τους μαθητές του στο Κέντρο Τέχνης & Πολιτισμού του Δήμου μας και αποκάλυψε για πρώτη φορά ότι είναι δισέγγονος του Σπύρου Λούη, καθώς η προγιαγιά του η Κλεονίκη Πόθου – Πετρούτσου ήταν πρώτη ξαδέλφη του εμβληματικού Μαρουσιώτη και θρυλικού Ολυμπιονίκη μαραθωνοδρόμου της νεότερης Ελλάδας!

Στη συνέντευξή του ο επί 17 χρόνια δάσκαλος αγιογραφίας στον Δήμο Αμαρουσίου απαντά για το αν χρειάζονται ιδιαίτερα προσόντα για να ασχοληθεί κάποιος με αυτή την τέχνη ζωγραφικής και αποκαλύπτει ποια είναι μέχρι σήμερα η καλύτερή του μαθήτρια!

Μας εξομολογείται πώς ασχολήθηκε από παιδί με την αγιογράφηση εικόνων και γιατί αργότερα, ως στρατιώτης πλέον, την επέλεξε έναντι της δικηγορίας.

Ο Διονύσης Πολιτόπουλος διαθέτει πλούσιο βιογραφικό. Μεταξύ άλλων, είναι  υποψήφιος διδάκτωρ Βυζαντινής Αρχαιολογίας στο ΕΚΠΑ στο τμήμα Αρχαιολογίας και Ιστορίας της Τέχνης Φιλοσοφικής Σχολής με θέμα την «Υστεροβυζαντική και Μεταβυζαντινή Μνημειακή ζωγραφική της Δυτικής Σάμου», ενώ παράλληλα έχει αποφοιτήσει από τη Νομική Σχολή Αθηνών.

Αντίστοιχα πλούσια είναι η καλλιτεχνική του διαδρομή, καθώς έχει αγιογραφήσει Ιερούς Ναούς εντός και εκτός Ελλάδος, έχει πραγματοποιήσει πλειάδα ατομικών και ομαδικών εκθέσεων αγιογραφίας και έχει συμμετάσχει σε επιστημονικά συνέδρια, σεμινάρια και ανασκαφές με επίκεντρο κυρίως τον Βυζαντινό πολιτισμό.

 

Για να γνωρίσετε καλύτερα τον δραστήριο δάσκαλο αγιογραφίας και όσα όμορφα συμβαίνουν στο εργαστήρι αγιογραφίας  του Δήμου Αμαρουσίου, συντονιστείτε στο maroussiradio.gr και ακούστε ή… δείτε τη συνέντευξη του Διονύση Πολιτόπουλου!

Share