Athens Alive: Προς εξαίρεση το ΟΑΚΑ από το Υπερταμείο

Θετική εξέλιξη φαίνεται να υπάρχει στην προσπάθεια που κάνει ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος για τη δημιουργία του “Alive Athens” και την απόκτηση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός που έχει σαν κέντρο βάρους την αξιοποίηση του ΟΑΚΑ στο Μαρούσι.

Η πρώτη επίσημη ένδειξη για την εξαίρεση του ΟΑΚΑ από το Υπερταμείο, δόθηκε από τη στρατηγική μελέτη που δημοσίευσε ο ίδιος ο οργανισμός.

Μία από τις σημαντικές παραμέτρους για την υλοποίηση του πρότζεκτ που αναμένεται να αλλάξει ριζικά την περιοχή του Αμαρουσίου, είναι η συναίνεση της Τρόικα και της κυβέρνησης, ώστε να εξαιρεθεί το ΟΑΚΑ από το χαρτοφυλάκιο του Υπερταμείου και να παραχωρηθεί στο κονσόρτσιουμ.

Η Ελληνική Εταιρία Συμμετοχών και Περιουσίας όπως είναι επισήμως γνωστό το Υπερταμείο, γνωστοποίησε το πλάνο αξιοποίησης των ΔΕΚΟ, με τις Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις να είναι μέσα σε αυτό. “Τέλος, το Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών (ΟΑΚΑ) θα μεταβιβασθεί στην Εταιρεία εφόσον μετατραπεί σε κεφαλαιουχική εταιρεία”, τονίζεται.

Υπενθυμίζεται ότι με την ψήφιση των προαπαιτούμενων για την τρίτη αξιολόγηση τον Δεκέμβριο του 2017, το ΟΑΚΑ μαζί με άλλες 12 ΔΕΚΟ θα εντασσόταν υπό τη διαχείριση της Ελληνικής Εταιρίας Συμμετοχών και Περιουσίας (Υπεταμείο). Αλλά, στις συζητήσεις μεταξύ της Κυβέρνησης και της κοινοπραξίας, προκρίθηκε ως λύση η διατήρηση του στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, για να παραχωρηθεί με πιο γρήγορους ρυθμούς.

Αναμφίβολα, η επικείμενη εξαίρεση του ΟΑΚΑ έχει τη σύμφωνη γνώμη της Τρόικα, όπως συμβαίνει για κάθε απόφαση οικονομικού ενδιαφέροντος. Πλέον αναμένονται περαιτέρω εξελίξεις για το επιχειρηματικό σχέδιο, το οποίο έχει ακόμα να υπερβεί πολλά γραφειοκρατικά εμπόδια για να μπει στις ράγες προς την υλοποίησή του.

Share