Χταποδάκι κρασάτο με τρία υλικά

Ένας από τους πιο νόστιμους καλοκαιρινούς μεζέδες είναι το χταποδάκι. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να το μαγειρέψετε εμείς όμως σας προτείνουμε να φτιάξετε χταποδάκι κρασάτο με μόλις τρία υλικά!

Υλικά:

1 χταπόδι  περίπου ένα  κιλό (ή  2-3 μικρότερα)

Κόκκινο ή ροζέ κρασί (περίπου 2 κούπες ή όσο πάρει)

1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο

Εκτέλεση 

  1. Πλένουμε το χταπόδι πολύ καλά και βγάζουμε το μαύρο «ρύγχος» που είναι ανάμεσα στα πλοκάμια του. Αν είναι φρέσκο, αδειάζουμε τη σακούλα του απ’ο ό,τι περιέχει.
  2. Το βάζουμε στην κατσαρόλα. Βράζουμε σε μέτρια προς χαμηλή θερμοκρασία το χταπόδι χωρίς να προσθέσουμε άλλο υγρό. Αυτό θα αλλάξει χρώμα και θα κατεβάσει τα υγρά του.
  3. Όταν αρχίσουν να ελαττώνονται αρχίζουμε να προσθέτουμε λίγο λίγο το κρασί . Συνεχίζουμε να το βράζουμε μέχρι να μαλακώσει. Ο συνολικός χρόνος εξαρτάται από το μέγεθος του χταποδιού. Προσθέτουμε όσο κρασί χρειάζεται μέχρι να γίνει μαλακό.
  4. Όταν είναι σχεδόν έτοιμο και πριν να απορροφήσει τα τελευταία υγρά προσθέτουμε το ελαιόλαδο και αφήνουμε να βράζει μέχρι να μελώσει η σάλτσα του.
  5. Το σερβίρουμε όπως είναι ή με λίγο ωμό ελαιόλαδο και μερικές σταγόνες ξύδι.

Καλή σας όρεξη!

 

Share