Με μεγάλη συμμετοχή και 186 φιάλες αίματος ολοκληρώθηκε η 30η αιμοδοσία στο Μαρούσι

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε προχτές η 30η εθελοντική αιμοδοσία του Δήμου Αμαρουσίου που μας υπενθυμίζει ότι η ανθρωπιά και η αλληλεγγύη προς το συνάνθρωπό μας μπορούν πραγματικά να κάνουν τη διαφορά.

21 περισσότεροι εθελοντές αιμοδότες σε σχέση με την προηγούμενη εθελοντική αιμοδοσία συμμετείχαν στη δράση του Δήμου Αμαρουσίου για την ενίσχυση της Δημοτικής Τράπεζας Αίματος. 186 εθελοντές υποβλήθηκαν σε αιμοληψία από το προσωπικό του Νοσοκομείου Αμαλία Φλέμινγκ συνεισφέροντας στη συγκέντρωση 186 φιαλών αίματος.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης βρέθηκε  κοντά στους εθελοντές αιμοδότες, στους οποίους εξέφρασε θερμές ευχαριστίες για την ανθρωπιά, την ευαισθησία και την έμπρακτη αγάπη τους στο συνάνθρωπο. Επίσης, ευχαρίστησε το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου Αμαλία Φλέμινγκ για την υποστήριξή τους στις εθελοντικές αιμοδοσίες του Δήμου Αμαρουσίου, καθώς και το προσωπικό των Κοινωνικών Υπηρεσιών.

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε ενημέρωση του κοινού καθώς και λήψεις σιέλου για έλεγχο συμβατότητας δότη μυελού των οστών, σε όσους αιμοδότες επιθυμούσαν, από τη νοσηλεύτρια του Τοπικού Κέντρου Εγγραφής Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών, που λειτουργεί στο Δημοτικό Πολυιατρείο.

Οι συμμετέχοντες στην Αιμοδοσία μπορούν να εφοδιαστούν με την ηλεκτρονική κάρτα εθελοντή αιμοδότη του Υπουργείου Υγείας, η οποία σε περίπτωση ανάγκης μετάγγισης τους διασφαλίζει μονάδες αίματος για τους ίδιους ή τα συγγενικά τους πρόσωπα.