Εγκαίνια για το Κέντρο Εγγραφής Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών στο Μαρούσι

Τη Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2019, στις 6 το απόγευμα θα πραγματοποιηθούν σε ειδική εκδήλωση τα εγκαίνια του Τοπικού Κέντρου Εγγραφής Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών στον Δήμο Αμαρουσίου, που τελεί υπό την αιγίδα της ΚΕΔΕ και του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων Προαγωγής της Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ) σε συνεργασία με το Σωματείο «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ».

Την εκδήλωση που θα διεξαχθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του δημαρχείου (Βασ. Σοφίας 9 & Δ. Μόσχα) θα χαιρετίσουν:

-Ο δήμαρχος Αμαρουσίου και πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ και της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης.

-Η πρόεδρος του Συλλόγου φίλων παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ», Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη.

-Ο πρόεδρος του ΟΚΟΙΠΑΔΑ, Πέτρος Κόνιαρης.

-Ομιλία θα απευθύνει ο επιστημονικός υπεύθυνος του Συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ», Στέλιος Γραφάκος.

Θα ακολουθήσουν τα εγκαίνια του Τοπικού Κέντρου Εγγραφής Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών στο κτήριο του ΟΚΟΙΠΑΔΑ (Παλαιολόγου 9).

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα υπάρχει δυνατότητα εγγραφής εθελοντών δοτών μυελού των οστών.

Λίγα λόγια για τον Σύλλογο «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ»

Ο Σύλλογος «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» είναι μη κερδοσκοπικός οργανισμός που δημιουργήθηκε το 2012. Aποτελεί έναν ακόμη κρίκο στην αλυσίδα προσφοράς ιατρικής, ψυχικής και κοινωνικής φροντίδας του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ» προς τα παιδιά που πάσχουν από σοβαρά νοσήματα και τις οικογένειές τους.

Πρωταρχικός στόχος του Συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» είναι η λειτουργία Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών για να καλύψει τις ανάγκες ασθενών, παιδιών και ενηλίκων, που χρειάζονται μεταμόσχευση αιμοποιητικών κυττάρων, τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς. Η Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών στεγάζεται στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ».

Ο αριθμός των Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών στην Ελλάδα είναι μικρός με αποτέλεσμα η κύρια αναζήτηση εθελοντών δοτών να γίνεται από το εξωτερικό. Αυτό το γεγονός δημιουργεί σημαντικά ιατρικά, κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα στη χώρα μας. Απάντηση σε αυτά είναι η ίδρυση της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών, η οποία έχει σκοπό την αύξηση του αριθμού των δοτών στην Ελλάδα, έτσι ώστε να καλύπτονται άμεσα οι ανάγκες των Ελλήνων, κι όχι μόνο, ασθενών,παιδιών και ενηλίκων.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το σύνδεσμο http://www.oramaelpidas.gr

Share