Για τις νοικοκυρές που δεν ξέρουν να ανοίξουν φύλλο ή απλά θέλουν μια νόστιμη πίτα να συνοδεύσει το τραπέζι τους χωρίς να ταλαιπωρηθούν υπάρχει η λύση της κολοκυθόπιτας χωρίς φύλλο. Εύκολη με λίγα υλικά που δεν λείπουν από κανένα σπίτι.
ΥΛΙΚΑ
2 μέτρια κολοκύθια ή 10 μικρα
1 κούπα αλεύρι (κ λίγο παραπάνω)
Άνηθο – δυοσμο
Αλάτι – πιπέρι
Φέτα
Έλαιολαδο
1 αυγό μεγαλο
1/2 ποτήρι γάλα ή και λίγο λιγότερο
Εκτέλεση
-Τρίβουμε τα κολοκύθια στον τρίφτη και τα στιβουμε με το χέρι για να φύγουν τα νερά τους
-Σε ένα λεκάνακι ρίχνουμε το αυγό, το γάλα, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
-Ρίχνουμε μετά το κολοκύθι, τα μυρωδικά και το αλεύρι και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να γινει το μείγμα μας ένα πολύ πιχτός χυλός.
-Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί. Ψήνουμε στις αντιστάσεις στην χαμηλή σχάρα για περίπου 1 ωρα στους 200 βαθμούς. Αν την θέλετε πιο ξερό ψημένη την αφήνετε λίγο παραπάνω.