Εύκολη κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο

Για τις νοικοκυρές που δεν ξέρουν να ανοίξουν φύλλο ή απλά θέλουν μια νόστιμη πίτα να συνοδεύσει το τραπέζι τους χωρίς να ταλαιπωρηθούν υπάρχει η λύση της κολοκυθόπιτας χωρίς φύλλο. Εύκολη με λίγα υλικά που δεν λείπουν από κανένα σπίτι.

    ΥΛΙΚΑ

    2 μέτρια κολοκύθια ή 10 μικρα
    1 κούπα αλεύρι (κ λίγο παραπάνω)
    Άνηθο – δυοσμο
    Αλάτι – πιπέρι
    Φέτα
    Έλαιολαδο
    1 αυγό μεγαλο
    1/2 ποτήρι γάλα ή και λίγο λιγότερο

    Εκτέλεση

    -Τρίβουμε τα κολοκύθια στον τρίφτη και τα στιβουμε με το χέρι για να φύγουν τα νερά τους

    -Σε ένα λεκάνακι ρίχνουμε το αυγό, το γάλα, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.

    -Ρίχνουμε μετά το κολοκύθι, τα μυρωδικά και το αλεύρι και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να γινει το μείγμα μας ένα πολύ πιχτός χυλός.

    -Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί. Ψήνουμε στις αντιστάσεις στην χαμηλή σχάρα για περίπου 1 ωρα στους 200 βαθμούς. Αν την θέλετε πιο ξερό ψημένη την αφήνετε λίγο παραπάνω.

Share