5 παιδικά χριστουγεννιάτικα παραμύθια που ξεχωρίσαμε

Τα Χριστούγεννα είναι η αγαπημένη γιορτή των παιδιών και τα παραμύθια το πιο αγαπημένο τους δώρο, ειδικά αν το απολαμβάνουν στην αγκαλιά σας!

Σας έχουμε λοιπόν πρόταση με 5 παιδικά χριστουγεννιάτικα παραμύθια που τα ξεχωρίσαμε για τον συγγραφέα τους, την πλοκή τους και φυσικά και την εικονογράφηση που αγαπούν ιδιαίτερα τα μικρά παιδιά.

“Η Φρικαντέλα – Η μάγισσα που μισούσε τα κάλαντα” Ευγένιος Τριβιζάς
Η μάγισσα Φρικαντέλα μισεί όλα τα καλά και αγαπάει τα κακά. Χορεύει κακαματιανό, πίνει πορτοκακάδα, τρώει κακαμαράκια και συλλέγει μπουκακάκια. Όταν τα παιδιά επιμένουν να της πουν τα κάλαντα, παγιδεύει τις φωνές τους και τα μπλέκει σε μια περιπέτεια με πολλές εκπλήξεις.

“Φον Κουραμπιές εναντίον Κόμη Μελομακαρόνη” Κυριάκος Χαρίτος
Η μάχη ανάμεσα στα στρατόπεδα των κουραμπιέδων και των μελομακάρονων φουντώνει για το πιο αγαπητό γλυκό . Όταν όμως οι δύο αρχηγοί μπλέκονται σε μια περιπέτεια ανακαλύπτουν ότι κατά βάθος δεν έχουν και πολλές διαφορές…

“Νύχτες Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς¨ Λότη Πέτροβιτς – Ανδρουτσοπούλου
Τρεις ιστορίες με ξεχωριστούς ήρωες και απρόσμενο τέλος. Ένα θυμωμένο αστεράκι-βοσκός που δε θέλει να προσκυνήσει το θείο βρέφος, ένας αλλιώτικος Άγιος Βασίλης που αντιμετωπίζει δυσκολίες με τα παιχνίδια και 12 παιδιά που ψάχνουν για καλικάντζαρους…Τι θα γίνει στο τέλος…;

“Το ποντικάκι που ήθελε να αγγίξει ένα αστεράκι” Ευγένιος Τριβιζάς
Η ιστορία του ποντικούλη Τρωκτικούλη που ονειρευόταν όσο τίποτε άλλο να αγγίξει ένα αστεράκι και παρακαλούσε τον παππού του γι΄αυτό.
Πιάνονται τ΄αστεράκια άραγε;

“Μπιρλιμπίμ ο καλικάντζαρος” Τασούλα Τσιλιμένη
Η ιστορία του Μπιρλιμπίμ του καλικάντζαρου που ανεβαίνει για πρώτη φορά στη γη και αντί να κάνει τις γνωστές ζαβολιές για να κερδίσει στο τέλος στο διαγωνισμό ζαβολιάς των καλικάντζαρων , αυτός μαγεύεται από τι άλλο…από τα παραμύθια…

Μια επιπλέον συμβουλή είναι να φτιάξετε από μια ζεστή σοκολάτα και να τα απολαύσετε μπροστά στο τζάκι ή κάτω από το πάπλωμα με πολλές αγκαλιές!

Share