5 βιβλία που θα διαβάσουμε φέτος το καλοκαίρι στην παραλία!

Το καλοκαίρι μπήκε για τα καλά για άλλη μια χρόνια και ήρθε η ώρα να κρατήσουμε εκείνη την υπόσχεση που δώσαμε στον εαυτό μας ότι φέτος θα διαβάσουμε περισσότερα βιβλία!

Ένα καλό βιβλίο είναι η καλύτερη καλοκαιρινή παρέα στην παράλια, στο καράβι ταξιδεύοντας για κάποιο νησί, η τα βράδια, λίγο πριν χαλαρώσουμε και πάμε για ύπνο. Το maroussi-news προτείνει 5 εξαιρετικά βιβλία για φέτος!

Μαχαίρι Jo Nesbo

Αν είστε λάτρεις των αστυνομικών μυθηστορημάτων, τότε σίγουρα θα το λατρέψετε! Ο Νορβηγός Jo Nesbo (1960), ένας από τους κορυφαίους συγγραφείς αστυνομικής λογοτεχνίας, υπογράφει τη συγκλονιστική 12η περιπέτεια του αγαπημένου Χάρι Χόλε. Τη σκοτεινότερη υπόθεση της ζωής του. Ο Χόλε βρίσκεται στο σημείο μηδέν. Η Ράκελ τον έχει διώξει από το σπίτι, έχει ξανακυλήσει στο ποτό, ενώ δουλεύει κάτι ασήμαντες υποθέσεις. Ο διαβόητος βιαστής και δολοφόνος Σβάιν Φίνε κυκλοφορεί ελεύθερος, αφού έχει εκτίσει την ποινή του, και είναι αποφασισμένος να πάρει εκδίκηση από τον Χόλε που τον έκλεισε για τόσα χρόνια στη φυλακή. Όταν ο Χάρι ξυπνά µε τα χέρια του βουτηγμένα στο αίμα και χωρίς καμιά ανάμνηση, ξέρει πως τα πράγματα µόνο προς το χειρότερο μπορούν να εξελιχθούν.

Η κυρία Όσμοντ Τζων Μπάνβιλ

Μια από τις σημαντικότερες μορφές της σύγχρονης αγγλόφωνης πεζογραφίας, ο Τζων Μπάνβιλ υπογράφει μια ιστορία προδοσίας και υπαρξιακών διλημμάτων. Έχοντας δραπετεύσει από τη Ρώμη και το τέλμα ενός δυστυχισμένου γάμου, η πλούσια Αμερικανίδα Ίζαμπελ Όσμοντ βρίσκεται στο Λονδίνο προσπαθώντας να ανασυντάξει τις δυνάμεις της. Έχει ανακαλύψει ένα μυστικό που ο σύζυγός τηςτης κρατούσε κρυφό. Παδιγευμένη σε έναν συναισθηματικό λαβύρινθο προσπαθεί να ξαναβρεί τον νεανικό της εαυτό, εκείνον που επιζητούσε με ορμή και πάθος την ελευθερία και τη χειραφέτηση. Με το νέο του μυθιστόρημα ο πολυβραβευμένος Ιρλανδός συγγραφέας αποτίνει φόρο λογοτεχνικής τιμής στον Χένρι Τζέιμς επινοώντας μια αντάξια συνέχεια του «Πορτρέτου μιας κυρίας». Όπως σημείωσε για αυτό το αριστοτεχνικά γραμμένο ψυχογράφημα και ο Τζέφρυ Ευγενίδης στους The New York Times: «Η ικανότητα του Μπάνβιλ να οικειοποιείται την τεχνοτροπία και το ποιητικό ύφος του Χένρι Τζέιμς είναι εκπληκτική».

Σφάλμα συστήματος Νίκος Α. Μάντης

Το καινούργιο βιβλίο του βραβευμένου Νίκου Α. Μάντη (έχει τιμηθεί με το βραβείο μυθιστορήματος της Ακαδημίας Αθηνών (Ίδρυμα Κώστα και Ελένης Ουράνη) είναι η ιστορία μιας άγριας ενηλικίωσης. Είναι ο απολογισμός μιας γενιάς που ξεκίνησε από το σχολικό συγκρότημα της Γκράβας και κατέληξε πρωτοσέλιδο, μέσα απ’ τα μάτια τριών ιδιαίτερων παιδιών. Μια αφήγηση έρωτα και αναρχίας, από το γύρισμα του αιώνα μέχρι το σημαδιακό 2015. Ένα τεχνολογικό θρίλερ με στοιχεία ιλαροτραγωδίας, ένα αντισυστημικό όνειρο που δεν εντόπισε εγκαίρως το σφάλμα, ένα βιβλίο για την πολιτική, την επανάσταση, την ουτοπία.

Ο γενναιόδωρος τα παίρνει όλα Μπομπ Μπεργκ, Τζον Ντέιβιντ Μαν

Ο Τζο είναι φιλόδοξος, εργασιομανής και επίμονος, μόνο που νιώθει πως όσο πιο σκληρά δουλεύει τόσο απομακρύνεται από τους στόχους του – και την ευτυχία. Μέχρι που μια μέρα συναντά τον αινιγματικό Πίνδαρο, έναν θρυλικό σύμβουλο επιχειρήσεων που δέχεται να μοιραστεί το Επαγγελματικό Μυστικό του. Στο καθηλωτικό αυτό μπεστ σέλερ οι Bob Burg και John David Mann αφηγούνται με τρόπο συναρπαστικό την ιστορία του Τζο και τη μύησή του σε έναν νέο τρόπο σκέψης και δράσης.

«Η θεραπεία των αναμνήσεων», Χρήστος Αστερίου

Ο Μιχάλης Μπουζιάνης, διάσημος συγγραφέας, βρίσκεται στη δίνη μιας πολύπλευρης προσωπικής κρίσης: καλείται να αντιμετωπίσει τον πανικό της μέσης ηλικίας, να αποδεχτεί ένα επώδυνο διαζύγιο και να βρει διέξοδο από το εντεινόμενο συγγραφικό μπλοκάρισμα που τον βυθίζει προοδευτικά στην απόγνωση. Ο ξαφνικός θάνατος του πατέρα του κι ένα οικογενειακό μυστικό θα κλονίσουν πολλές από τις βεβαιότητες της ζωής του και θα τον στείλουν σ’ ένα συναρπαστικό ταξίδι αυτογνωσίας από τη Νέα Υόρκη στην Αθήνα και ξανά πίσω.

Η «Θεραπεία των αναμνήσεων» είναι ένα μυθιστόρημα για την τζαζ, το χιούμορ, τη δύσκολη σχέση πατέρα – γιου, τη μετανάστευση στην Αμερική, τα γηρατειά, τη λειτουργία της μνήμης και την ελευθερία επιλογής απέναντι σε οικογενειακούς, εθνοτικούς και κοινωνικούς καταναγκασμούς. Κυρίως, όμως, είναι ένα βιβλίο για την αναζήτηση ταυτότητας και τα καλά κρυμμένα μυστικά του καθενός μας.

 

Share