4 τρόποι να χάσετε τα κιλά των καλοκαιρινών διακοπών

Οι καλοκαιρινές διακοπές ήταν υπέροχες για όλους μας, όμως τώρα που επιστρέψαμε μας έχουν αφήσει με αρκετά επιπλέον κιλά στη σιλουέτα μας. Το άφθονο αλκοόλ, το βραδινό φαγητό στα ταβερνάκια και η απουσία γυμναστικής έκαναν πάλι το… θαύμα τους. Φυσικά, δεν χρειάζεται να πανικοβληθούμε και να χαλάσουμε το ωραίο νοσταλγικό συναίσθημα που έχουμε. Με λίγο πρόγραμμα και πειθαρχία χωρίς όμως υπερβολές, θα καταφέρουμε να βρούμε ξανά τη φόρμα μας. Ας δούμε παρακάτω με ποιους εύκολους τρόπους μπορούμε να το πετύχουμε αυτό.

Αεροβική άσκηση για μερικά λεπτά

Η γυμναστική είναι ούτως ή άλλως το συστατικό της μακροζωίας, όμως ειδικά σε περιόδους που θέλουμε να χάσουμε κιλά μπορεί να μας βοηθήσει να το κάνουμε χωρίς να χρειαστεί να λιμοκτονήσουμε. Η αεροβική άσκηση είναι ό,τι καλύτερο για την απώλεια λίπους, ενώ έχει και ένα απροσδόκητο όφελος που μας χρειάζεται μετά τις διακοπές. Χάρη στις ενδορφίνες που εκκρίνονται στον εγκέφαλό μας, μας φτιάχνει τη διάθεση. Μίση ώρα τρέξιμο στο διάδρομο γυμναστικής, 20 λεπτά κωπηλατική ή 40 λεπτά ποδήλατο για 3-4 φορές την εβδομάδα είναι μια πολύ καλή αρχή, για να δούμε τη ζυγαριά να κατεβαίνει. Μια άλλη λύση για όσους συνεχίζουν ακόμα τα μπάνια είναι το κολύμπι στη θάλασσα, όμως επειδή συνήθως το κάνουμε χωρίς πολλή ένταση απαιτεί τουλάχιστον μία ώρα.

Σωστή διατροφή χωρίς υπερβολές

Δυστυχώς, βέβαια, χωρίς μια ισορροπημένη διατροφή η άσκηση, όσο κι αν χτυπηθούμε στο διάδρομο γυμναστικής, δεν μπορεί να έχει αποτέλεσμα. Μην πάτε, όμως, στο άλλο άκρο και αρχίσετε εξαντλητικές δίαιτες. Το θέμα είναι να επιστρέψουμε στο… προ Αυγούστου σώμα μας και όχι να χάσουμε κιλά που θα τα ξαναπάρουμε με την πρώτη ευκαιρία. Αν γυμνάζεστε, φροντίστε να προσλαμβάνετε αρκετή πρωτεΐνη από άπαχο κρέας, όπως ψάρι, γαλοπούλα και κοτόπουλο και αποφύγετε τους λεγόμενους κακούς υδατάνθρακες, δηλαδή το επεξεργασμένο ψωμί, τα λευκά ζυμαρικά και τα γλυκά. Δώστε βάση στους καλούς υδατάνθρακες, δηλαδή στα φρούτα, τα λαχανικά, τα δημητριακά καθώς και τα ζυμαρικά και το ψωμί ολικής άλεσης. Ακόμα και χωρίς να μειώσετε πολύ την ποσότητα τροφής σας θα δείτε σιγά σιγά και σταθερά να φεύγουν τα περιττά κιλά.

Πολύ νερό

Να και ένας πολύ εύκολος τρόπος: απλώς πίνετε πολύ νερό! Το νερό ενισχύει το μεταβολισμό και καθαρίζει το σώμα μας από τις τοξίνες, ενώ ταυτόχρονα αυξάνει το αίσθημα πληρότητας. Δηλαδή μας αποτρέπει από μια πολύ κοινή κατάσταση, να νιώθουμε ότι πεινάμε, ενώ απλώς διψάμε.

Δείξτε χαρακτήρα

Για το τέλος, κρατήστε αυτό το tip που ταιριάζει σε όσα είπαμε παραπάνω. Τώρα είναι η στιγμή να δείξετε χαρακτήρα, να κάνετε υπομονή και να αποδείξετε ότι μπορείτε να έχετε πειθαρχία. Είναι αλήθεια ότι μετά την ανεμελιά των διακοπών όλα αυτά ίσως να ακούγονται καταναγκαστικά έργα, όμως η πραγματικότητα είναι λίγο διαφορετική. Μετά από μερικές μέρες θα αισθάνεστε τέλεια με τον εαυτό σας και θα είστε έτοιμοι να θέσετε και άλλους υλοποιήσιμους στόχους μέσα στη νέα σεζόν!

Share