Τον Δεκέμβριο ξεκινά η κατάργηση του χαρτιού στους δημόσιους φορείς

Μια ενδιαφέρουσα δήλωση που θα βάλει τέλος στην υπερβολική χρήση χαρτιού και θα κάνει τη ζωή πολιτών και δημοσίων υπαλλήλων ευκολότερη, έγινε στο πλαίσιο του “Τhessaloniki Summit 2018” που πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη.  

Μέσα στον Δεκέμβριο θα ξεκινήσει η υλοποίηση του έργου ψηφιακής διακίνησης εγγράφων στο Δημόσιο, γνωστοποίησε ο γενικός γραμματέας Ψηφιακής Πολιτικής Στέλιος Ράλλης μιλώντας στη θεματική ενότητα για την καινοτομία και τεχνολογία.

«Είμαστε υπερήφανοι για αυτό το εμβληματικό έργο, το οποίο έρχεται να καταργήσει ουσιαστικά τη διακίνηση του χαρτιού του δημόσιου τομέα. Αυτό σημαίνει ότι 23.000 φορείς πλέον δεν θα διακινούν χαρτί μεταξύ τους, με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε όρους διαφάνειας και εξοικονόμησης» εξήγησε ο κ.Ράλλης σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο ειδήσεων.

Παράλληλα, όπως πρόσθεσε, θα ξεκινήσει και η πιλοτική εφαρμογή της Ψηφιακής Πύλης, η οποία θα συνδέει όλα τα βασικά μητρώα του ελληνικού δημοσίου και όλες οι υπηρεσίες θα παρέχονται ηλεκτρονικά. «Ξεκινάμε αυτό το έργο πιλοτικά με τους δημοσίους υπαλλήλους και στη συνέχεια θα εφαρμοστεί και για όλους τους πολίτες, οι οποίοι θα μπορούν να αποκτούν μία ασφαλή πρόσβαση επιπέδου τραπεζικών συναλλαγών, θα μπορούν να κάνουν οποιαδήποτε συναλλαγή θέλουν με το δημόσιο χωρίς χαρτί. Όταν μία υπηρεσία ζητάει κάτι από έναν πολίτη, δεν θα το ζητάει καν από τον πολίτη θα το τραβάει απευθείας από αυτόν που είναι ο κύριος του μητρώου», διευκρίνισε.

 

Share