Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη το “Φεστιβάλ Νεολαίας 2023 CONNECT MAROUSI” του Δήμου Αμαρουσίου

Πλήθος νέων κάθε ηλικίας πλαισίωσαν το Φεστιβάλ Νεολαίας 2023 CONNECT MAROUSI”, που διοργάνωσε ο Δήμος Αμαρουσίου  το Σάββατο 11 Νοεμβρίου, με τη συμμετοχή 14 κοινωνικών οργανώσεων και με πλούσιο μουσικό πρόγραμμα.

Στα περίπτερα που είχαν στηθεί στην Πλατεία Αγίας Λαύρας, από τις “ERASMUS STUDENT NETWORK (ESN)”, “HUMANITY GREECE”, “ERASMUS LIFE ATHENS”, “ΚΥΤΤΑΡΟ”, “ΕΔΡΑ”, “HELMSIC”, “SAVE YOUR HOOD”, “FABRIC REPUBLIC”, “ΙΑΣΙΣ”, “DIVERSITY CHARTER GREECE”, “ΕΠΑΨΥ”, “ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ”, “CONNECT YOUR CITY”, οι νέοι είχαν την ευκαιρία σε μία αμφίδρομη αλληλοεπίδραση με τους υπευθύνους, να ενημερωθούν για τις δράσεις των οργανώσεων για θέματα, όπως, το περιβάλλον, την υγεία, τον εθελοντισμό, την πρόληψη, το Forum Νέων στο Μαρούσι, κ.α., αλλά και να εγγραφούν ως εθελοντές.

Σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου καλωσόρισε τους νέους στο Φεστιβάλ Νεολαίας και εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη διεξαγωγή του για δεύτερη φορά στο Μαρούσι.

«Στόχος μας είναι να συναντηθούν οι νέοι άνθρωποι, να τους δώσουμε χώρο για δημιουργία και έκφραση, την ευκαιρία να διασκεδάσουν. Η δική μας υποχρέωση είναι να συνεχίσουμε να δίνουμε βήμα στη νεολαία, με διαρκώς αναβαθμισμένα εργαλεία.

Θα συνεχίσουμε να δημιουργούμε ειδικά για εσάς νέες υποδομές άθλησης και πολιτιστικής δημιουργίας. Γιατί για εμάς η νεολαία και οι ανάγκες της είναι προτεραιότητά μας. Είναι η απαραίτητη συνθήκη για να πάει το Μαρούσι που όλοι αγαπάμε ακόμη πιο ψηλά.»    

Η υπεύθυνη της διοργάνωσης, Εντεταλμένη Σύμβουλος Νέας Γενιάς και Εθελοντισμού Φανή Λέκκα, μετά το θερμό καλωσόρισμά της από το πάνελ των ομιλητών, μίλησε για το Forum Νέων στο Μαρούσι απευθύνοντας κάλεσμα συμμετοχής στους νέους.

«Το Forum Νέων είναι ένας κοινός τόπος ανταλλαγής απόψεων, προβληματισμού, διαλόγου, συμμετοχής στα κοινά, που κινητοποιεί τους νέους μας να γίνουν ενεργοί πολίτες.  Ο Δήμος μας είναι ανοικτός σε φρέσκες ιδέες και προτάσεις. Θέλει τους νέους μας να πρωταγωνιστούν στην πόλης μας. Γι’ αυτό σας καλούμε να έλθετε να πλαισιώσετε το Forum Νέων, ώστε να γίνετε συμμέτοχοι στο σχεδιασμό σε ότι αφορά εσάς, τη νέα γενιά.»

Η Γενική Γραμματέας του Δήμου Μαίρη Γαλαζούλα αναφέρθηκε στην  τιμητική απονομή των τεσσάρων βραβείων στο Δήμο Αμαρουσίου για τις επιδόσεις του στην πρωτοπορία και στην καινοτομία στις ενότητες: «Απασχόληση-Επαγγελματική Κατάρτιση», «Πολιτική Προστασία & Ασφάλεια» και «Περιβάλλον /Κλιματική Αλλαγή».

Ειδικότερα, ο επιβλέπων των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων ABLE (Τοπικό Πείραμα Βιοποικιλότητας στο Μαρούσι) και SOCIO-BEE Ανάργυρος Ρούσσος, αναφερόμενος στο πρόγραμμα ABLE, περιέγραψε τους στόχους του προγράμματος, που είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των εθελοντών πολιτών σε θέματα βιοποικιλότητας, τονίζοντας την πρωτοποριακή για τα Ελληνικά δεδομένα μέθοδο των Κύκλων Μελέτης που εφαρμόζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Όσον αφορά στο Πρόγραμμα SOCIO-BEE η  Μαρία Κοτζαγιάννη, Project Manager, περιέγραψε το πλαίσιο διεξαγωγής του προγράμματος και της προσέγγισης των πολιτών, προκειμένου να συμμετάσχουν, να ενημερωθούν και να ευαισθητοποιηθούν σε θέματα που αφορούν στο περιβάλλον και ειδικότερα, στη ρύπανση του αέρα, έχοντας οι ίδιοι την ευκαιρία να γίνουν «επιστήμονες» και να μετρήσουν τους ρύπους στην περιοχή του Δήμου Αμαρουσίου.

Σε ευχάριστη ατμόσφαιρα  και με χαλαρή διάθεση οι επικεφαλής των κοινωνικών οργανώσεων μίλησαν για τους στόχους και τις δράσεις τους απαντώντας σε αντίστοιχες ερωτήσεις.

Τη βραδιά διάνθισε η εκρηκτική Κατερίνα Στικούδη σε ένα μοναδικό οπτικοακουστικό show με οκταμελές μπαλέτο, πάνω σε γνωστές και όχι μόνο viral επιτυχίες. Επίσης τη δική τους σφραγίδα στη βραδιά έβαλαν   ο showman Βασίλης Ηλιάδης, ως guest o MC, o rapper Tyler Jaxon και ο Έλληνας DJ και παραγωγός nick zois, καθώς και ο DJ  και γνωστός ραδιοφωνικός παραγωγός ΠETROS TRIANTAFYLLOU.        

Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Σμυρνής, ο Αντιδήμαρχος Γιάννης Ιωαννίδης, η Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας και Ισότητας των Φύλων Ελένη Λέκκα, ο Πρόεδρος του ΟΚΟΙΠΑΔΑ Πέτρος Κόνιαρης, η Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμητρα Ρώτα και η Σύμβουλος του Δημάρχου επί θεμάτων Πολιτισμού Άννα Βαγιωνά.  

Επισυνάπτεται βίντεο με στιγμιότυπα από το Φεστιβάλ Νεολαίας.


Share