Χρύσα Κουτρούλη: Το Μαρούσι έχει όλες τις προδιαγραφές να εξελιχθεί σε μια ευρωπαϊκή πόλη πρότυπο

Είναι μητέρα, εργαζόμενη, αθλήτρια και φροντίζει παράλληλα να βρίσκει χρόνο και για την πόλη της. Η υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τον συνδυασμό του Γιώργου Καραμέρου μιλά στο maroussi -news.gr για την επιλογή της να συμμετάσχει στις επικείμενες εκλογές αλλά για όλα όσα πρέπει να αλλάξουν στο Μαρούσι.

1.Τι σας  ώθησε στο να θέσετε υποψηφιότητα με τον συνδυασμό του κ.Καραμέρου ;

Με τον Γιώργο Καραμέρο γνωριστήκαμε τον Δεκέμβριο σε μια φιλανθρωπική εκδήλωση για την ενίσχυση του Συλλόγου Συνδρόμου Down Ελλάδος. Ανταλλάξαμε απόψεις για την πόλη που ζούμε και  μεγαλώνουμε τα παιδιά μας και από την πρώτη στιγμή διαπιστώσαμε ότι έχουμε κοινό όραμα και στόχους. Όταν λοιπόν μου έκανε την πρόταση να συμμετέχω κι εγώ στον πολυσυλλεκτικό συνδυασμό Ενωμένο Μαρούσι δεν είχα ενδοιασμούς .

Ο Γιώργος Καραμέρος έχοντας εμπειρία στην αυτοδιοίκηση ως Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα αποτέλεσε για μένα εχέγγυο ότι είναι ο καταλληλότερος για να αναλάβει την επανεκκίνηση της πόλης. Εξάλλου είναι ο μόνος υποψήφιος Δήμαρχος ο οποίος από την πρώτη στιγμή βρέθηκε στους δρόμους να συνομιλεί με τους πολίτες και να αφουγκράζεται τα προβλήματα και τις ιδέες τους, πληροφορίες που λήφθησαν υπόψιν και για τη σύνταξη του προγράμματος του συνδυασμού, όπως αυτό παρουσιάστηκε στις 20 Απριλίου στα εγκαίνια του εκλογικού μας κέντρου (Έναντι του ηλεκτρικού σταθμού Αμαρουσίου Κονδύλη 1).

2. Ποια προβλήματα χρήζουν άμεσης επίλυσης στο Μαρούσι;

Το Μαρούσι είναι μια πόλη που έχει όλες τις προδιαγραφές να εξελιχθεί σε μια ευρωπαϊκή πόλη πρότυπο. Ωστόσο έχει εγκαταλειφθεί τα τελευταία χρόνια, καθώς δε βλέπουμε κανένα έργο ανάπτυξης. Εγώ ως νηπιαγωγός και ως μητέρα δύο παιδιών που είναι μαθητές της πόλης θα ήθελα να δω να χτίζεται ένα καινούργιο σχολείο, που δεν έχει γίνει εδώ και 13 χρόνια.

Όμως το κυκλοφοριακό κυρίως στο κέντρο της πόλης, η έλλειψη φωτισμού και ασφάλειας, τα κατεστραμμένα πεζοδρόμια, οι άπλυτοι κάδοι απορριμμάτων, η θλιβερή εικόνα των αδέσποτων ζώων, η μηδενική μέριμνα για εναλλακτικές μορφές ενέργειας, η ασταθής τοπική συγκοινωνία, η ραγδαία πτώση της επιχειρηματικότητας στην πόλη, η έλλειψη αθλητικών κέντρων και ταυτόχρονα η μη συντήρηση των παιδικών χαρών, η δυσκολία πρόσβασης στα άτομα με αναπηρία είναι καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν όσοι ζουν ή εργάζονται στην πόλη. Το πρόγραμμα του συνδυασμού έχει λύσεις και προτάσεις που είναι υλοποιήσιμες από την πρώτη κιόλας μέρα. Εξάλλου τόσο ο υποψήφιος Δήμαρχος όσο και οι υποψήφιοι σύμβουλοι είναι στο σύνολό τους νέοι άνθρωποι , φρέσκα πρόσωπα με όρεξη για δουλειά.

3. Οι γυναίκες καλούνται καθημερινά να υπηρετήσουν πολλούς ρόλους . Τι θα λέγατε στις σημερινές Μαρουσιώτισσες;

Είναι μια ερώτηση που μου κάνουν καθημερινά τόσο οι φίλες μου όσο και οι μαμάδες που συναναστρέφομαι στο σχολείο στο οποίο εργάζομαι:

« Πώς τα προλαβαίνεις όλα;»

Εγώ είμαι στο χώρο της εκπαίδευσης τα τελευταία 20 χρόνια περίπου, καθώς αποφοίτησα από το Πανεπιστήμιο Κρήτης τον Ιούλιο του 2000 και το Σεπτέμβριο του ίδιου χρόνου ξεκίνησα να εργάζομαι σε νηπιαγωγείο. Τα τελευταία 5 χρόνια είμαι προϊσταμένη στο σχολείο μου και καλούμαι να βρίσκω λύσεις σε πρακτικά και διοικητικά θέματα, για τα οποία δεν επαρκεί το υποχρεωτικό μου ωράριο και αφιερώνω πολύ προσωπικό χρόνο. Ταυτόχρονα ως μητέρα έχω όλες τις υποχρεώσεις που αφορούν στο μεγάλωμα των παιδιών και φροντίζω να τους διαθέτω όσο το δυνατόν περισσότερο ποιοτικό χρόνο.

Όμως παρά τις υποχρεώσεις που για τη σημερινή γυναίκα είναι τεράστιες, συμβουλεύω πάντα τις φίλες γυναίκες να βρίσκουν πάση θυσία προσωπικό χρόνο και να κάνουν πράγματα για τον εαυτό τους για να αποσυμπιέζονται ψυχολογικά, σωματικά και συναισθηματικά. Εγώ είμαι αθλήτρια του judo και πηγαίνω 3 προπονήσεις τη βδομάδα, ενώ ταυτόχρονα βγαίνω παρέα με το mp3 μου βόλτα για περπάτημα στους δρόμους της πόλης, στο αγαπημένο μου δάσος Συγγρού και στο Ολυμπιακό Στάδιο, αρθρογραφώ σε ειδησεογραφικό site της πόλης και πρόσφατα αποφάσισα να ασχοληθώ και με τα κοινά της πόλης που ζω και αγαπώ.

Μπορεί αυτά να φαντάζουν δύσκολα και πολλά, αλλά πιστέψτε με είναι θέμα σωστής διαχείρισης του χρόνου και καλής διάθεσης.

4. Ποια είναι η σχέση σας με το Μαρούσι;

Η μητέρα μου Ελισσάβετ Δημητριάδου ζούσε στο Μαρούσι από το 1959 στην περιοχή της Κοκκινιάς, ενώ το 1960 εξελέγη και Σταρ Αμαρουσίου, σε εκδήλωση που είχε πραγματοποιηθεί στον κινηματογράφο ΔΙΑΝΑ . Την άκουγα από παιδί να μας μιλάει για το Μαρούσι του ΄60 και πώς αυτό εξελίχθηκε από τότε μέχρι σήμερα.

Εγώ πήγα στα δημόσια σχολεία της πόλης και εκεί επιλέγω να πηγαίνουν και τα παιδιά μου. Ζω στην περιοχή της Κοκκινιάς κι εργάζομαι στο 8ο Νηπιαγωγείο Αμαρουσίου τα τελευταία 9 χρόνια στην περιοχή του Βορρέ την οποία και θεωρώ μια πολύ όμορφη γειτονιά.

Η πρόταση του συνδυασμού για την «υιοθέτηση του μοντέλου του συμμετοχικού προϋπολογισμού στην κατάρτιση του οποίου θα παίρνουν μέρος οι δημότες με προτάσεις, διαθέτοντας ποσοστό 2% των εσόδων για την υλοποίηση των παρεμβάσεων που θα επιλέγονται μέσω διαβούλευσης», θα δώσει μεγάλη ανάσα και θα αναβαθμίσει κάποιες γειτονιές που νοιώθουν παραγκωνισμένες.

5. Τι θα θέλατε να συμβουλέψετε τους συμπολίτες σας για την ημέρα που θα φτάσουν στην κάλπη;

Θα ήθελα να πειστεί ο κόσμος για την αναγκαιότητα της παρουσίας του στην κάλπη αρχικά. Τα ποσοστά της αποχής είναι απογοητευτικά καθώς έχουν αγγίξει και το 40% παλαιότερα. Δε μπορεί να παραπονιόμαστε ότι δεν μας αρέσει η πόλη μας και να θέλουμε να αναβαθμιστεί αλλά να μην επιλέγουμε τους ανθρώπους που είναι κατάλληλοι κατά τη γνώμη μας να το υλοποιήσουν. Φέτος θα ψηφίσουν και παιδιά 17 χρονών και πραγματικά το να δίνεται ένα τέτοιο βήμα στη νεολαία είναι τρομερά ελπιδοφόρο.

Θα ήθελα να συμβουλέψω τον κόσμο να επιλέξει Δήμαρχο χωρίς κομματικά κριτήρια, αλλά και να χρησιμοποιήσει τους 3 σταυρούς που έχει δικαίωμα, για να δώσει ευκαιρία και σε νέα πρόσωπα να αφήσουν το δικό τους στίγμα στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Φυσικά ως υποψήφια δημοτική σύμβουλος του συνδυασμού Ενωμένο Μαρούσι θα ήθελα να παροτρύνω τον κόσμο να περάσει από το εκλογικό μας κέντρο, να μας γνωρίσει, να μας «μελετήσει» και να μας εμπιστευθεί. Να θυμηθεί εκείνη τη μέρα τη ΔΙΕΣΗ που είναι το σύμβολο του συνδυασμού , αλλά και τον αριθμό 22, που είναι η θέση μου στο ψηφοδέλτιο.

Εύχομαι σε όλους καλή επιτυχία και έναν δίκαιο, τίμιο και με ευγενή άμιλλα αγώνα.