Κατεδάφιση αυθαιρέτου στην οριογραμμή του Ρέματος Σαπφούς από τον Δήμο Αμαρουσίου

Την Τρίτη 4 Απριλίου 2023 κατεδαφίστηκε από τον Δήμο Αμαρουσίου κτίσμα αυθαίρετο στην οριογραμμή του Ρέματος Σαπφούς, στην περιοχή του Σωρού επί της οδού Φακίνου.

Η διαδικασία έλαβε χώρα παρουσία του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρη Σμυρνή, της Αντιπεριφερειάρχη Βορείου Τομέα Αθηνών Λουκίας Κεφαλογιάννη, του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων Βαγγέλη Κάββαλου στελεχών των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Αμαρουσίου, της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, των τοπικών αρχών καθώς και εκπροσώπων τοπικών φορέων και κατοίκων της περιοχής.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου δήλωσε: «Αυθαίρετα κτίσματα όπως αυτό που κατεδαφίσαμε σήμερα, αποτελούν εστία μόλυνσης και ρύπανσης, εμποδίζοντας επιπλέον την ελεύθερη ροή του Ρέματος. Επιπλέον η ενέργεια αυτή όπως και άλλες παρόμοιες είναι απαραίτητες ενόψει των εργασιών διευθέτησης (του Ρέματος) που πρόκειται να εκτελέσει η Περιφέρεια Αττικής. Ήταν μία ιδιαίτερα χρονοβόρα διαδικασία η οποία έλαβε αίσιο τέλος και γι αυτό το λόγο είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι. Τέτοιες κατασκευές, σε όλη την πόλη, που δεν πληρούν τις νόμιμες προϋποθέσεις, έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα κατεδαφίσεων και θα συνεχίσουμε με τον ίδιο ρυθμό».

Share