Χίος: Δεν είχε συντηρηθεί ποτέ η μπασκέτα που στέρησε τη ζωή στον 19χρονο

Συνεχίζονται οι έρευνες στο γηπεδάκι της Δασκαλόπετρας προκειμένου να διαπιστωθούν οι λόγοι που η μπασκέτα καταπλάκωσε και τραυμάτισε θανάσιμα τον 19χρονο.

Στον χώρο του μοιραίου συμβάντος βρέθηκαν σήμερα το πρωί της Τρίτης, η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Χίου Σπυριδούλα Σταυράτη, ο διοικητής του Α.Τ. Χίου Γιάννης Αραμπατζής, ο Δήμαρχος Μανώλης Βουρνούς, και οι Λευτέρης Παπαλάνης και Αργυρώ Τσικολή εκ μέρους των τεχνικών υπηρεσιών Δήμου και Περιφέρειας.

Οι αρχές μαζί με τη βοήθεια τεχνικών συμβούλων και πραγματογνωμόνων εξέτασαν τη μπασκέτα που στέρησε τη ζωή στον 19χρονο νεαρό από το Μαρούσι.

Προς το παρόν το γήπεδο με εντολή της κ. Σταυράτη αποκλείστηκε περιμετρικά και για λόγους ασφαλείας και για λόγους που έχουν να κάνουν με την εξέταση της υπόθεσης στην ουσία της.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις το πρόβλημα με την επίμαχη μπασκέτα, η οποία δεν είχε συντηρηθεί ποτέ προέκυψε στη βάση της, αφού οι 4 μεταλλικές σωλήνες που στήριζαν το εσωτερικό της είχαν διαβρωθεί πλήρως με αποτέλεσμα να πέσει και να τραυματίσει θανάσιμα τον 19χρονο.

Οι μηχανικοί που εξέτασαν την μπασκέτα, σημείωσαν ότι ήταν αδύνατο κάποιος να διαγνώσει εξωτερικά το πρόβλημα που υπήρχε στο εσωτερικό της μπασκέτας, κάτι που αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι η δεύτερη μπασκέτα του γηπέδου δεν φέρει κανένα σημάδι εξωτερικά ότι πρόκειται για επικίνδυνη κατασκευή.

Πηγή: www.politischios.gr

Share