Χάλκινο μετάλλιο για τον Πάνο Τριανταφύλλου στο Παγκόσμιο Κύπελλο στην Πίζα

Μια σημαντική διάκριση απέσπασε ο Πάνος Τριανταφύλλου στο Παγκόσμιο Κύπελλο στην Πίζα. Ο αθλητής του Αμαρουσίου ανέβηκε στο βάθρο των νικητών και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο. Το maroussi-news.gr επικοινώνησε με τον Πάνο Τριανταφύλλου λίγες ώρες μετά την νίκη.

Όπως μας εξήγησε ο Πάνος κάθε παγκόσμιο κύπελλο είναι πολύ σημαντικό γιατί μέσα από αυτά μαζεύει την απαραίτητη βαθμολογία που θα του δώσει την πρόκριση για τους παραολυμπιακούς στο Τόκυο. “Όπως καταλαβαίνετε ένα μετάλλιο με ανεβάζει αρκετά στον βαθμολογικό πίνακα δίνοντάς μου περισσότερες πιθανότητες για την πρόκριση” δήλωσε στο maroussi – news.

«Είμαι επίσης πολύ χαρούμενος γιατί με την προσπάθεια που κάνω καταφέρνω να σηκώνω την ελληνική σημαία ψηλά και είμαι ευγνώμων που βρίσκομαι σε έναν χώρο όπου μου δίνεται αυτή η δυνατότητα» δήλωσε και πρόσθεσε «Όλα αυτά βέβαια ίσως να μην τα είχα καταφέρει εάν δεν ήταν στο πλευρό μου ο ομοσπονδιακός μου προπονητής Δημήτρης Καζαγλής».

Η πορεία έως την νίκη, σύμφωνα με τον Πάνο, δεν αποτελεί εύκολη υπόθεση. Η προετοιμασία για τους αγώνες στην πραγματικότητα δεν σταματά ποτέ. Οι προπονήσεις γίνονται πέντε φορές την εβδομάδα και κάθε μία διαρκεί από 2 έως και 6 ώρες. «Η σκληρή προπόνηση είναι απαραίτητη καθώς το επίπεδο είναι πολύ υψηλό και έρχομαι αντιμέτωπος στους αγώνες με αθλητές που προέρχονται από χώρες με χρόνια παράδοση στη Ξιφασκία» ανέφερε μεταξύ άλλων στο maroussi-news.gr