Τσαγκαρόπουλος: Να φτιάξουμε ένα Μαρούσι αντάξιο των προσδοκιών μας και των ονείρων των παιδιών μας

Ο Κωνσταντίνος Τσαγκαρόπουλος γνωρίζει καλά τις ανάγκες του Αμαρουσίου και η βελτίωση της περιοχής και της καθημερινότητας των πολιτών αποτελεί για τον ίδιο προτεραιότητα. Αυτός άλλωστε ήταν και ένας από τους λόγους που τον ώθησαν στο να θέσει υποψηφιότητα με τον συνδυασμό του Θεόδωρου Αμπατζόγλου, Μαρούσι – Νέα Εποχή.

Γιατί αποφασίσατε να συμμετάσχετε στις εκλογές με τον συνδυασμό του Θεόδωρου Αμπατζόγλου; 

Το Μαρούσι μας είναι ο τόπος στον οποίο κατοικώ και εργάζομαι μαζί με την σύζυγο μου και τις τρεις κόρες μου. Είναι ο τόπος με τον οποίο έχω συνδεθεί σε όλες τις μικρές και μεγάλες στιγμές της ζωής μου και εύλογα έχει κερδίσει μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου.

Όλοι γνωρίζουμε ότι υπάρχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης της καθημερινότητάς μας  και της ποιότητας της ζωής μας στο Μαρούσι και γι΄ αυτό πιστεύω ότι τώρα, που βρίσκομαι  σε μια εξαιρετικά παραγωγική περίοδο της ζωής μου, οφείλω στην πόλη μου και στους συνδημότες μου να  προσφέρω προσωπικό χρόνο, εμπειρία και ειδικές γνώσεις σε μια κοινή προσπάθεια στο πλευρό του Θεόδωρου Αμπατζόγλου για να αποκτήσουμε ένα Μαρούσι αντάξιο των προσδοκιών μας και των ονείρων των παιδιών μας, που ο πολίτης θα είναι πρωταγωνιστής.

Βασικός παράγοντας που με ώθησε στην απόφαση αυτή ήταν ακριβώς η υποψηφιότητα του Θεόδωρου Αμπατζόγλου, Μαρουσιώτη  φαρμακοποιού, με αξιοζήλευτη διοικητική εμπειρία σε θέσεις ευθύνης. Έχει διατελέσει διοικητής του ΙΚΑ και του ΟΑΕΔ αλλά και πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου με απίστευτη αποτελεσματικότητα, ενώ διαχειρίστηκε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ με σύνεση και σεβασμό στην περιουσία του Έλληνα πολίτη χωρίς ποτέ να κάνει οποιαδήποτε «έκπτωση» σε θέματα νομιμότητας άλλα και ηθικής. Συνδέομαι μαζί του με μια μακρόχρονη προσωπική και οικογενειακή φιλία και έχοντας και την ιδιότητα του προσωπικού δικηγόρου του γνωρίζω καλά την κοσμοθεωρία του, το αίσθημα ευθύνης του, την εν γένει αντίληψη του για τα κοινά άλλα και τον τρόπο με τον οποίο η συνεργασία μας θα αποφέρει το βέλτιστο αποτέλεσμα για τον Δήμο μας.

Ποια προβλήματα στην περιοχή χρήζουν άμεσης επίλυσης

Πιστεύω ότι προηγούνται τα προβλήματα που επηρεάζουν άμεσα την καθημερινότητά μας. Ενδεικτικά μόνο θα αναφερθώ

  • Στην έλλειψη χώρων ασφαλούς στάθμευσης
  • Στα σπασμένα πεζοδρόμια (όταν αυτά υπάρχουν) και στην αδυναμία να κινηθεί κάποιος χωρίς να διατρέχει κίνδυνο από διερχόμενα οχήματα.
  • Στην υποβάθμιση και απαξίωση του εμπορικού μας κέντρου με απουσία πολιτικών στήριξης των εμπόρων.
  • Στην έλλειψη συντονισμένης κοινωνικής πολιτικής για την ενίσχυση εκείνων που έχουν πραγματική ανάγκη.
  • Στην ανεπαρκή καθαριότητα.
  • Στην έλλειψη ασφάλειας ιδίως τις νυχτερινές ώρες σε σημεία με ελλιπή  φωτισμό που ευνοούν την  παραβατικότητα.
  • Στην μη τήρηση της νομοθεσίας που προστατεύει τη γειτονιά και την αμιγή κατοικία.
  • Στην έλλειψη ποιοτικών επιλογών ψυχαγωγίας και χώρων άθλησης

και αφήνω στο τέλος ίσως το πιο σημαντικό που είναι

  • η τσιμεντοποίηση μιας πόλης που κάποτε φημιζόταν για το πράσινο της.

Επιχειρηματικότητα, καθαριότητα, ασφάλεια. Ποιες είναι οι προτάσεις σας για αυτά τα τρία θέματα; 

Είναι γνωστό ότι στο Μαρούσι έχουν την έδρα τους μεγάλες επιχειρήσεις της πατρίδας μας, που παράγουν ένα σημαντικό ποσοστό του ΑΕΠ. Μαζί με αυτές το Μαρούσι είναι η έδρα πολλών ελευθέρων επαγγελματιών, επιστημόνων και εμπόρων. Για να μείνουν οι επιχειρήσεις αυτές στο Μαρούσι αλλά και για να προσελκύσουμε και άλλες έχουμε ήδη επεξεργαστεί ένα πλήρες σχέδιο δράσεων για την τόνωση της επιχειρηματικότητας με τη ριζική βελτίωση των συνθηκών του εμπορικού κέντρου, τη δημιουργία επιχειρηματικών και επενδυτικών ευκαιριών, την επεξεργασία  ειδικών προγραμμάτων εταιρικής κοινωνικής ευθύνης για βελτίωση των συνθηκών της κάθε περιοχής, αλλά και με κίνητρα για απασχόληση ανέργων συνδημοτών μας.

Για την καθαριότητα ο στόχος μας είναι να επικρατήσει επιτέλους το αυτονόητο. Το Μαρούσι να γίνει πρότυπο καθαριότητας, να υπάρχουν κάδοι καθαριότητας, να εφαρμοστεί ορθολογικό πρόγραμμα συλλογής των απορριμμάτων χωρίς να επιβαρύνεται η κυκλοφορία σε ώρες αιχμής και να αναπτυχθεί σε όλα τα επίπεδα οικολογική συνείδηση με εκπαίδευση ιδίως σε θέματα ανακύκλωσης.

Για την ασφάλεια θα πρέπει άμεσα να βελτιωθούν οι συνθήκες φωτισμού σε όλη την πόλη, να εκλείψουν τα σημεία εγκατάλειψης που στεγάζουν  την παραβατικότητα, να αξιοποιηθεί η δημοτική αστυνομία αμέσως όταν επανέλθει το σχετικό θεσμικό πλαίσιο και επιτέλους να έλθει στο Κέντρο της πόλης το αστυνομικό τμήμα.

Ποιο μήνυμα θα στέλνατε στους πολίτες που θα βρεθούν στις κάλπες σε λίγες ημέρες;

Είμαι ένας από όλους εσάς, που ζείτε, εργάζεστε, έχετε την οικογένεια και την περιουσία σας στο Μαρούσι.

Είμαι ένας από όλους εσάς και ο μόνος λόγος που με παρακινεί να ασχοληθώ με τα κοινά είναι η διάθεση μου να  προσφέρω προσωπικό χρόνο, εμπειρία και ειδικές γνώσεις στην κοινή προσπάθεια για να φτιάξουμε με Δήμαρχο τον Θεόδωρο Αμπατζόγλου ένα Μαρούσι αντάξιο των προσδοκιών μας και των ονείρων των παιδιών μας.

Είμαι ένας από όλους εσάς και μπορώ να γίνω η δύναμη σας για την πόλη μας.

Η ψήφος εμπιστοσύνης στο πρόσωπό μου θα είναι η ώθηση για να εργαστώ σκληρά δίπλα στον Θοδωρή Αμπατζόγλου για το καλό της πόλης μας που Πρωταγωνιστής θα είναι ο Πολίτης!

Με τη συμμετοχή μου θα προσπαθήσω για τα ακόλουθα:

  • Να λειτουργήσει γραφείο Ασφαλιστικής ενημέρωσης για τους δημότες
  • Να υπάρχει χώρος πρασίνου σε κάθε γειτονιά
  • Να δοθούν προνομία και διευκολύνσεις στις εταιρίες που θα επιλέξουν ή έχουν ήδη επιλέξει το Μαρούσι για την ανάπτυξη της επιχείρησής τους με αντάλλαγμα ειδικά ανταποδοτικά προγράμματα και θέσεις εργασίας στους ανέργους συνδημότες μας
  • Να αξιοποιήσουμε την εμπειρία της εκκλησίας ώστε μαζί με τους λοιπούς κοινωνικούς φορείς της πόλης μας να προσφέρουμε σε όσους έχουν πραγματική ανάγκη μια σειρά στοχευμένων δράσεων
  • Να αξιοποιηθούν και να αναβαθμιστούν οι εγκαταστάσεις της πόλης μας με νέες υποδομές και χώρους άθλησης
  • Να προστατευτούν οι περιοχές αμιγούς κατοικίας και να αξιοποιηθούν όλοι οι διαθέσιμοι ΧΕΥ όπως της Λ. Κύμης για δημοτικούς κοινόχρηστους σκοπούς.

Η πορεία του Κωνσταντίνου Τσαγκαρόπουλου

Ο Κωνσταντίνος Τσαγκαρόπουλος είναι 46 ετών, κατοικεί, ζει και εργάζεται στο Μαρούσι μαζί με τη σύζυγό του Μαρία Γ. Παπαδάκη και τις τρεις κόρες τους Βέρα, Σίσσυ και Δαυίνα μαθήτριες αντίστοιχα στο 3ο ΓΕΛ Αμαρουσίου, στο 3ο  Γυμνάσιο Αμαρουσίου και στο 9ο Δημοτικό Αμαρουσίου.

Είναι Δικηγόρος παρ΄ Αρείω Πάγω, εργατολόγος, ειδικευμένος σε θέματα Κοινωνικής Ασφάλισης και Δημοσίου Δικαίου και εκλεγμένος Σύμβουλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά (ΔΣΠ).

Είναι Νομικός Σύμβουλος σε Δήμους,  στο Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο της Ελλάδος και σε άλλα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου.

Επί 12 έτη υπηρέτησε στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους.

Έχει διατελέσει νομικός σύμβουλος και επιστημονικός συνεργάτης εννέα Υπουργών.

Διαθέτει εκτεταμένη εμπειρία σε θέσεις ευθύνης και είναι άριστος γνώστης των δομών της δημόσιας διοίκησης με εξειδικευμένες γνώσεις στην νομοπαρασκευή, καθώς έχει επεξεργαστεί σχέδια νόμων και κανονιστικό πλαίσιο για το ασφαλιστικό, τα εργασιακά, το ΕΣΠΑ, την προστασία περιβάλλοντος και την χωροταξία.

Αρθρογραφεί  σχετικά με τα ζητήματα της Κοινωνικής Ασφάλισης, της Εργασίας και της Προστασίας των Προσωπικών Δεδομένων σε επιστημονικά περιοδικά, στον ημερήσιο και Κυριακάτικο τύπο και  σε διαδικτυακούς χώρους ενημέρωσης και έχει συμμετάσχει σε πληθώρα τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών ενημερωτικών εκπομπών.