Τι συμβαίνει με το ρέμα Κυρίλλου στο Ψαλίδι;

Οι άσχημες μνήμες από την πλημμύρα στο ρέμα Σαπφούς λίγες εβδομάδες πριν είναι ακόμα νωπές. Γι’ αυτό, πρέπει να μας απασχολεί να μην γίνει ξανά κάτι τόσο άσχημο σε ένα ακόμα επίφοβο ρέμα, το ρέμα Κυρίλλου.

Ο αντιδήμαρχος Αμαρουσίου Βασίλης Κόκκαλης μαζί με τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες πραγματοποίησαν αυτοψίες στο ρέμα Κυρίλλου, ώστε να δουν σε τι κατάσταση βρίσκεται και ποιες κινήσεις πρέπει να κάνουν. Διαπίστωσαν ότι το ρέμα χρήζει άμεσου καθαρισμού. Ένα ρέμα, το οποίο δεν έχει καθαριστεί σωστά, όχι μόνο μπορεί ανά πάσα στιγμή, με την πρώτη δυνατή βροχή να πλημμυρίσει, αλλά αποτελεί και εστία μολύνσεων.

Ο Δήμος Αμαρουσίου καλεί την Περιφέρεια Αττικής να προχωρήσει αμέσως σε καθαρισμό του ρέματος, κάτι το οποίο, όπως υποστηρίζει ο αντιδήμαρχος κ. Κόκκαλης, αποτελεί δική της αρμοδιότητα. Μένει να διαπιστώσουμε αν οι εκκλήσεις θα οδηγήσουν στο επιθυμητό αποτέλεσμα, έτσι ώστε να μην αναγκαστούμε να δούμε ξανά τις εικόνες καταστροφής του Ιουλίου ούτε να παρακολουθούμε την άτυπη κόντρα μεταξύ του Δήμου και της Περιφέρειας.

Share