Έκθεση ζωγραφικής από την δεκάχρονη Μαρουσιώτισσα Δανάη Μπακάλη

Στην ηλικία των 10 ετών πραγματοποιεί την πρώτη της προσωπική έκθεση ζωγραφικής. Ο λόγος για την μικρή Μαρουσιώτισσα Δανάη Μπακάλη η οποία με τη στήριξη της δασκάλας της και εικαστικού Μαρίας Μινέτου εκθέτει για πρώτη φορά τις δημιουργίες της στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Αμαρουσίου στις 2,3 και 4 Νοεμβρίου.

Η Δανάη έδειξε την κλίση της προς τη ζωγραφική από πολύ μικρή και συγκεκριμένα από την ηλικία των 3 ετών. Το τελευταίο χρονικό διάστημα εξελίσσει το ταλέντο της με τη βοήθεια της κ. Μινέτου η οποία και την προέτρεψε να παρουσιάσει τα έργα των τελευταίων τεσσάρων ετών κατά τη διάρκεια των οποίων η Δανάη έχει ασχοληθεί με διαφορετικές τεχνικές.

Το σημαντικότερο ωστόσο σύμφωνα με την μητέρα της Δανάης, Βέρα Αλεξανδροπούλου – Μπακάλη είναι η στήριξη των γονιών. «Κάθε παιδί έχει ένα ταλέντο» δήλωσε στο maroussi-news.gr, «το σημαντικότερο όμως είναι εμείς ως γονείς να το στηρίζουμε». Σκοπός της έκθεσης, όπως επεσήμανε η κ. Αλεξανδροπούλου – Μπακάλη, είναι μεταξύ άλλων να αναδειχτεί η σπουδαιότητα της έκφρασης μέσα από την τέχνη.  Όσοι επισκεφτούν την έκθεση θα έχουν τη δυνατότητα να δουν ποικίλα έργα που έχουν δημιουργηθεί από το 2014 έως και σήμερα.

Για ένα χαρισματικό παιδί έκανε λόγο η κ. Μινέτου λέγοντας χαρακτηριστικά πως «η Δανάη είναι ένα παιδί  με πολύπλευρο ταλέντο και ενδιαφέροντα, με έμπνευση και ιδιαίτερη εικαστική έκφραση  που μετασχηματίζει τα πάσης φύσεως ερεθίσματα σε Τέχνη. Ανήσυχη, ελεύθερη, ανεξάρτητη προσωπικότητα και εντυπωσιακά δημιουργική. Είναι βέβαιο ότι θα έχει ένα λαμπρό μέλλον τόσο στην Τέχνη όσο και στους υπόλοιπους τομείς της ζωής της».

Share