Συμμετοχή του Δημάρχου Αμαρουσίου και Αντιπροέδρου του ΙΤΑ Θεόδωρου Αμπατζόγλου στη Γενική Συνέλευση της ΠΕΔΑ

Στη Γενική Συνέλευση της  Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ) που έλαβε χώρα την Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2021, συμμετείχε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Αντιπρόεδρος του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης Θεόδωρος Αμπατζόγλου, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Σμυρνής και ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Σπύρος Σταθούλης.

Τα θέματα που συζητήθηκαν παρουσία του Υπουργού Εσωτερικών Μάκη Βορίδη, του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών Στέλιου Πέτσα και του Γ. Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών Μιχάλη Σταυριανουδάκη, αφορούσαν Οικονομικά, Θεσμικά, Ισότητα, Περιβάλλον & Ενέργεια, Παιδεία, Κοινωνική Πολιτική & Υγεία και Πολιτική Προστασία, καθώς επίσης και η ατζέντα ζητημάτων της ΠΕΔΑ που θα τεθεί στο επερχόμενο συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).

Ο κ. Θ. Αμπατζόγλου μετά το πέρας της συνέλευσης, δήλωσε: «Οι συναντήσεις εργασίας της ΠΕΔΑ είναι πάντα παραγωγικές. Η παρουσία των αρμόδιων Υπουργών εξασφαλίζει την αμφίδρομη και διαρκή επικοινωνία του κεντρικού κράτους με την τοπική αυτοδιοίκηση. Απ’ όλες τις συζητήσεις αλλά και από την εμπειρία μας, όλοι εμείς που ασκούμε διοίκηση πρώτου και δεύτερού βαθμού, προκύπτει το λογικό συμπέρασμα και πάγιο αίτημα της πραγματικής αποκέντρωσης των εξουσιών και της δυνατότητας ευελιξίας ειδικά των Δήμων στην άσκηση πολιτικών. Ο πολίτης ενδιαφέρεται για την αποτελεσματικότητά μας, η οποία πολλές φορές εμποδίζεται από τη γραφειοκρατία και τις αλληλοκαλύψεις αρμοδιοτήτων. Εργαζόμαστε όλοι από κοινού στον τομέα αυτό με μόνο γνώμονα την καλύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών μας».​

Share