Σύνδεσμος για την Προστασία και την Ανάπλαση του Πεντελικού: γίνε κι εσύ εθελοντής!

Το Μαρούσι συμμετέχει ως δήμος στο Σύνδεσμο δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π.). Η Πεντέλη αποτελεί έναν από τους βασικότερους πνεύμονες πρασίνου για τα βόρεια προάστια, όμως δοκιμάζεται από τις συνεχείς πυρκαγιές, την οικοδόμηση και την ανάπτυξη του αστικού τοπίου. Γι’ αυτό, χρειάζεται τη βοήθειά μας!

Ο Σύνδεσμος δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού ιδρύθηκε το 1992 από τους δήμους Κηφισιάς, Νέας Ερυθραίας, Βριλησσίων, Μελισσίων και τις κοινότητες Πεντέλης, Νέας Πεντέλης και Εκάλης. Σταδιακά, προστέθηκαν και άλλα μέλη, όπως ο δήμος Αμαρουσίου, και πλέον ο Σ.Π.Α.Π. απαρτίζεται, λόγω και των συνενώσεων των δήμων και κοινοτήτων με τον Καλλικράτη, από 12 δήμους.

Έργο του είναι τα ποτίσματα, ο καθαρισμός, οι αναδασώσεις, η ασφάλεια από τις πυρκαγιές και η γενικότερη προστασία του περιβάλλοντος της Πεντέλης. Συνεργάζεται με διάφορους φορείς, ενώ στις δράσεις του είναι και η ενημέρωση των σχολείων της περιοχής, αφού η ευαισθησία για το περιβάλλον ξεκινά από μικρή ηλικία.

Μπορείτε και εσείς να γίνετε εθελοντές στον Σ.Π.Α.Π. και να βοηθήσετε εποικοδομητικά στο έργο του! Ο καθένας μπορεί να συμμετάσχει με όποιον τρόπο μπορεί σε συνεργασία με τους αρμόδιους, όπως στη δασοπυρόσβεση, την αναδάσωση, τον καθαρισμό και την εποπτεία συγκεκριμένων περιοχών σε μέρες μεγάλου κινδύνου για πυρκαγιά. Σίγουρα θα βρείτε κάτι που να σας αρέσει και να θέλετε να το κάνετε στον ελεύθερό σας χρόνο. Η ικανοποίηση της προσφοράς, ειδικά όταν απευθύνεται στο περιβάλλον, τη χλωρίδα και την πανίδα, που μόνο εμείς μπορούμε να προστατεύσουμε, είναι ασύγκριτη!

Πληροφορίες

Κέντρο Επιχειρήσεων Σ.Π.Α.Π.

Ηρώων Πολυτεχνείου 27, Πλατεία Νέας Πεντέλης, 15239, Νέα Πεντέλη
Τηλέφωνο: 2106131461

Διοίκηση: Δημαρχείο Αμαρουσίου

Βασιλίσσης Σοφίας 9 & Δημητρίου Μόσχα, 15124, Μαρούσι
Τηλέφωνο: 2132038291 & 2132038292

24ωρη τηλεφωνική γραμμή ανάγκης και εξυπηρέτησης: 1566

E-mail: info@spap.org.gr

http://spap.org.gr/