Συνάντηση του Δημάρχου Αμαρουσίου Θ. Αμπατζόγλου με τους Συλλόγους Ατόμων με Αναπηρία που εδρεύουν στο Μαρούσι

Τη θετική ανταπόκριση του Δημάρχου Αμαρουσίου Θεόδωρου Αμπατζόγλου είχαν οι εκπρόσωποι των τεσσάρων Συλλόγων Ατόμων με Αναπηρία που εδρεύουν στο Μαρούσι, στα αιτήματα που έθεσαν κατά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2023, στο Δημαρχείο Αμαρουσίου.   

Στη συνάντηση, παρουσία και του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρη Σμυρνή, της Αντιδημάρχου Δημοσίων Σχέσεων, Αθλητισμού & Πολιτισμού Ρένας Χαλιώτη και του Προέδρου του ΟΚΟΙΠΑΔΑ Πέτρου Κόνιαρη, εκ μέρους των συλλόγων συμμετείχαν:
-Ο Πρόεδρος Ελευθέριος Μαγιάκης και μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες «ΑΜΑΡΥΛΛΙΣ».
-Η Πρόεδρος Τζένη Βασιλούνη και μέλη του Δ.Σ. του Κέντρου Ψυχαγωγίας, Στήριξης και Στέγασης Ατόμων με Αναπηρία «Αμαρυσία Εστία».
-Ο Πρόεδρος Γεώργιος Τσιράκης και μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Φίλων Αυτιστικών Ατόμων «Αναγέννηση».
-Η Πρόεδρος Ασημίνα Κατσαρού και μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Οικογενειών και Φίλων για την Ψυχική Υγεία «ΣΟΦΨΥ Β.Α. Αττικής».                 

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου αντιμετωπίζοντας με ιδιαίτερη ευαισθησία τα ζητήματα που αφορούν στα άτομα και στις οικογένειες των ατόμων με αναπηρία, εξέφρασε τη βούληση να ικανοποιηθούν τα αιτήματα και να δοθούν λύσεις σε όσα θέματα μπορούν να επιλυθούν άμεσα και υποσχέθηκε ότι σε συνεργασία με τις υπηρεσίες του Δήμου θα αναζητηθούν λύσεις και στα πιο σύνθετα ζητήματα.

Μεταξύ των κυριότερων αιτημάτων που ετέθησαν είναι:

Η εξεύρεση δημοτικών κτιρίων-οικοπέδων και παραχώρηση για τη στέγαση και ίδρυση νέων στεγών υποστηριζόμενης διαβίωσης (ΣΥΔ), η τεχνική βοήθεια για τη διεκδίκηση Ευρωπαϊκών προγραμμάτων, η παροχή νοσηλευτικών υπηρεσιών από το «Βοήθεια στο Σπίτι», η δυνατότητα απασχόλησης ωφελούμενων στις κοινωνικές δομές του Δήμου.
Επίσης, η παραχώρηση χώρου στο δημοτικό λαχανόκηπο Καρέλλα για τη δημιουργική απασχόληση των ωφελούμενων, η συνδρομή στην ανεύρεση χορηγών για την υποστήριξη των δράσεων και η παραχώρηση χώρου για τη λειτουργία ΚΟΙΝΣΕΠ κοινωνικής ένταξης για την εργασιακή ένταξη των ωφελούμενων.

Οι εκπρόσωποι των Συλλόγων ευχήθηκαν στο Δήμαρχο κ. Αμπατζόγλου για την επανεκλογή του στο Δημαρχιακό Αξίωμα και εξέφρασαν τις θερμές ευχαριστίες τους για το ενδιαφέρον και την υποστήριξή του.

Share