Τα 5 πράγματα που μας αρέσουν περισσότερο στο Μαρούσι

Είναι ωραίο να ζεις στο Μαρούσι. Για κάποιους ίσως δεν είναι απόλυτα συνειδητή επιλογή, για κάποιους άλλους απλώς έτυχε ή ήταν αναγκαίο και σίγουρα όλους μας ενοχλούν διάφορα θέματα που χρειάζονται επίλυση. Το σίγουρο, όμως, είναι ότι είναι και πολλά τα πράγματα που μας αρέσουν στο Μαρούσι. Και επειδή μια τέτοια όμορφη Κυριακή του Ιουλίου δεν θα μπορούσαμε παρά να έχουμε χαρούμενη διάθεση, θέλουμε να μοιραστούμε τα 5 σημαντικότερα πράγματα που αρέσουν σε εμάς στο Μαρούσι. Φυσικά, περιμένουμε και τα δικά σας σχόλια, για να μας πείτε και εσείς τι είναι αυτό που σας έκανε το κλικ στο προάστιό μας!

Είναι κοντά σε όλα

Θέλεις να κατέβεις κέντρο για βόλτα σαν τουρίστας; Παίρνεις το τρένο και σε μισή ώρα είσαι down town. Θέλεις να πας για μπανάκι στις όμορφες παραλίες της Αττικής; Μπαίνεις Αττική Οδό και επίσης σε μισή ώρα είσαι Πόρτο Ράφτη ή Λαγονήσι. Θέλεις να ανηφορίσεις προς τα βόρεια; Η αριστοκρατική Κηφισιά με την αγορά της δεν απέχει πάνω από δέκα λεπτά, η πλατεία της Δροσιάς για πεϊνιρλί ελάχιστα παραπάνω. Θέλεις βόλτα στη φύση για ορειβασία και πικ νικ; Η Πάρνηθα και η Πεντέλη περιτριγυρίζουν το Μαρούσι. Αλλά και για ταξιδάκι, η Εθνική Οδός είναι επίσης ένα τσιγάρο δρόμος!

Μία από τις καλύτερες αγορές της Αθήνας

Λίγες περιοχές έχουν το πλεονέκτημα να διαθέτουν μια τόσο εκτεταμένη και ψαγμένη αγορά. Στο Μαρούσι μπορείς να βρεις ό,τι θέλεις. Όχι μόνο είδη ένδυσης και υπόδησης που υπάρχουν παντού πλέον αλλά και πιο ιδιαίτερα μαγαζιά. Η αγορά του Αμαρουσίου και τα εμπορικά κέντρα τα έχουν όλα.

Το Άλσος Συγγρού

Δεν είναι λίγο ένα προάστιο της Αθήνας να έχει έναν τόσο μεγάλο πνεύμονα πρασίνου. Ένα υπέροχο δάσος, όπου μπορούμε να κάνουμε τη βόλτα μας, το πικ νικ μας, τις αθλητικές μας δραστηριότητες και γενικά να νιώσουμε ότι έχουμε ξεφύγει από τον αστικό ιστό. Βασικά, για την Αθήνα μιλάμε, το να έχεις δίπλα σου το Άλσος Συγγρού είναι λαχείο!

Το Ο.Α.Κ.Α.

Σίγουρα, θα μπορούσε να είχε γίνει πολύ καλύτερη αξιοποίηση των ολυμπιακών εγκαταστάσεων. Σίγουρα, αυτές έχουν σε μεγάλο βαθμό παραμεληθεί. Όμως, όπως και να το κάνουμε, το ΟΑΚΑ είναι βασικό πλεονέκτημα της περιοχής μας. Ένας ιδανικός χώρος, για να κάνουμε jogging, να αφήσουμε τα παιδιά να κάνουν ποδήλατο ανενόχλητα, να βγάλουμε το σκύλο μας βόλτα χωρίς λουρί. Και φυσικά, είμαστε δίπλα στις μεγαλύτερες συναυλίες που γίνονται στην Αθήνα.

Τα σινεμά

Το Μαρούσι έχει πολλά σινεμά. Δεν υπάρχει περίπτωση να θέλεις να δεις κάποια ταινία που παίζεται στους κινηματογράφους και να μην τη βρεις σε κάποιο σινεμά στο Μαρούσι. Από τα πιο γνωστά blockbusters μέχρι ψαγμένα έργα του παγκόσμιου κινηματογράφου. Και βέβαια, τώρα το καλοκαίρι έχουμε τον θερινό κινηματογράφο Μίμη Φωτόπουλο!

Share