Συμβουλές για το πιο επιτυχημένο ρεβεγιόν στο σπίτι

Αν είσαι από αυτούς που προτιμούν να περνάνε την Πρωτοχρονιά με την οικογένεια ή τους φίλους στην άνεση του σπιτιού τους, σου έχω την απόλυτη λίστα για να κάνεις το ρεβεγιόν στο σπίτι το καλύτερο event της χρονιάς!

Καθαριότητα

Μενού

Ο καλύτερος τρόπος για να οργανώσεις ένα νόστιμο μενού είναι φυσικά οι λίστες! Αφού αποφασίσεις αν θέλεις να κάνεις τραπέζι ή μπουφέ στους καλεσμένους σου, στη συνέχεια θα πρέπει να λάβεις υπόψιν σου εάν κάποιος έχει αλλεργία σε κάτι ή είναι χορτοφάγος, έτσι ώστε να υπάρχουν επιλογές και για εκείνους. Αφού τελειώσεις με αυτά, ετοίμασε τη λίστα σου με όλα εκείνα τα φαγητά που είναι μεν νόστιμα, αλλά και εύκολα στην παρασκευή, ώστε να μην πιεστείς πολύ – άλλωστε είναι γιορτινή μέρα. Και τέλος, το πιο σημαντικό! Ενημέρωσε τους καλεσμένους σου ότι θα υπάρχει φαγητό, έτσι ώστε να έχουν κρατήσει… όρεξη!

Ψώνια

Εφόσον έχεις σχεδιάσει το μενού, ήρθε η ώρα να οργανώσεις τα ψώνια σου. Για να μην τρέχεις τελευταία στιγμή, φρόντισε να επισκεφτείς το super market νωρίτερα κι όχι την τελευταία στιγμή. Και επειδή οι ποσότητες που θα αγοράσεις μπορεί να είναι μεγαλύτερες από τα κανονικά σου ψώνια, φρόντισε να επωφεληθείς από τις προσφορές. Μην ξεχάσεις και τα είδη πάρτυ – χαρτοπετσέτες, μπαλόνια, διακοσμητικά κλπ είδη μίας χρήσης που θα δώσουν μία όμορφη νότα στο χώρο σου.

Καλεσμένοι

Είναι σημαντικό να επιβεβαιώσεις τον αριθμό των καλεσμένων που θα έρθουν και να ξέρεις αν κάποιος θα φέρει συνοδό ή τα παιδιά του μαζί, ώστε να φροντίσεις και για εκείνους. Ειδικά για τα παιδιά, θα χρειαστεί να έχεις ένα χώρο ελεύθερο ώστε να μπορούν και αυτά να απασχολούνται στη διάρκεια του ρεβεγιόν. Τέλος, μην ντραπείς να πεις στους καλεσμένους σου αν έχεις μία συγκεκριμένη ιδέα για dress code.

Μαγειρική

Η καλύτερη ιδέα είναι να ξεκινήσεις από τα γλυκά, αφού συνήθως είναι μπελαλίδικα και δεν πειράζει αν έχει περάσει και μία ημέρα από την παρασκευή τους. Ειδικά η βασιλόπιτα, θα είναι μια χαρά αν τη φτιάξεις νωρίτερα. Την ημέρα του ρεβεγιόν, ξεκίνα με τα πιάτα που μπορούν να φαγωθούν και κρύα ή χρειάζονται αρκετή προετοιμασία για να γίνουν. Τάρτες και πίτες μπορούν να γίνουν πρώτες, οι σαλάτες μπορούν να κοπούν και να μπουν στο ψυγείο μέχρι να τους βάλεις τα τελικά υλικά τους, ενώ τα κρέατα μπορούν επίσης να γίνουν από πιο νωρίς και να ζεσταθούν πριν έρθει ο κόσμος. Τέλος, ό,τι έχει να κάνει με πατάτες ή ρύζι πρέπει να το αφήσεις τελευταίο και να βγει στο τραπέζι όταν είναι έτοιμο να φαγωθεί.

Μουσική και διασκέδαση

Χωρίς μουσική, πάρτι δεν υπάρχει! Για τις πρώτες ώρες, όπου ο κόσμος θα συζητάει περισσότερο, ή θα τρώει, η τζαζ και οι πιο chill out νότες είναι κατάλληλες. Όσο θα προχωράει η βραδιά, ανέβασε τους τόνους με χορευτικά κομμάτια και hits που όλοι αγαπούν. Ένας άλλος εξαιρετικός τρόπος για να περάσετε τέλεια είναι φυσικά τα επιτραπέζια παιχνίδια! Συγκέντρωσε όσα ήδη έχεις ή ζήτησε από τους φίλους σου να φέρουν κάποια δικά τους. Αυτό που δεν πρέπει να λείπει από τη βραδιά είναι φυσικά η καλή διάθεση! Μην ξεχνάς ότι η πιο σημαντική συμβουλή προς κάθε οικοδεσπότη είναι να είναι φιλόξενος, για αυτό η καλή προετοιμασία είναι το κλειδί για μια αξέχαστη βραδιά. Κανένας καλεσμένος δε νιώθει άνετα, όταν ο οικοδεσπότης είναι σε ένταση.

Ρεαλιστικές προσδοκίες

Το σημαντικότερο κομμάτι της βραδιάς. Πριν σχεδιάσεις το ρεβεγιόν σου, να έχεις στο μυαλό σου τι είναι αυτό που πραγματικά μπορείς να κάνεις. Όλοι μας βλέπουμε στο Instagram και το Tik Tok τα τέλεια πάρτι, αλλά δεν έχουμε πάντα τον χρόνο, τα χρήματα ή και την αντοχή να τα αντιγράψουμε. Μην εξαντλήσεις τον εαυτό σου προσπαθώντας να φτάσεις κάτι που θα σε οδηγήσει σε άγχος και πίεση. Ο στόχος είναι να απολαύσεις τις ετοιμασίες και να περάσετε πολύ όμορφα με τους αγαπημένους σου!

Πηγή: pronews.gr

Share