Κοντά στα παιδιά ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θ. Αμπατζόγλου στο πρώτο κουδούνι για τη νέα χρονιά

Στους αγιασμούς των σχολείων της πόλης όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς παρέστησαν ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου και στελέχη της Διοίκησης, στη σκιά της πρωτοφανούς καταστροφής στη Θεσσαλία.

Σηματοδοτώντας  την αμέριστη στήριξή του στη σχολική κοινότητα, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου βρέθηκε κοντά στους μαθητές/τριες, στους δασκάλους και στους γονείς τους, του 8ου και 16ου  Δημοτικού Σχολείου στην περιοχή των Αγίων Αναργύρων και του 18ου Δημοτικού Σχολείου στην περιοχή των Αναβρύτων στο πρώτο κουδούνι για τη νέα σχολική χρονιά.

Στο εγκάρδιο καλωσόρισμα του ο Δήμαρχος κ. Αμπατζόγλου υπογράμμισε:

«Βρισκόμαστε στην αυγή μίας νέας σχολικής χρονιάς. Μιας νέας χρονιάς που από τη φύση της δημιουργεί στον καθένα τις δικές του προσδοκίες και τα δικά του όνειρα, στο ταξίδι της γνώσης και της κατάκτησης νέων εμπειριών.

Σε αυτό το ταξίδι, θα βρίσκεται πάντα στο πλευρό σας ο Δήμος Αμαρουσίου, πολύτιμος συμπαραστάτης της εκπαιδευτικής κοινότητας, υποστηρίζοντας άοκνα την προσπάθειά της και δίνοντας λύσεις στα ζητήματα της καθημερινότητας.

Οι Σχολικές Επιτροπές του Δήμου μας είναι ανοικτές να ακούσουν κάθε προβληματισμό και να αξιοποιήσουν κάθε πρόσφορο μέσον, ώστε να διασφαλίζονται οι καλύτερες συνθήκες για τους μαθητές και το εκπαιδευτικό προσωπικό.

Το πνεύμα συνεργασίας που έχει αναπτυχθεί όλα αυτά τα χρόνια με τη σχολική κοινότητα, είναι το κλειδί για να αντιμετωπίσουμε ευκολότερα κάθε γεγονός, στην ιδιαίτερη εποχή που διανύουμε.»

Παράλληλα απηύθυνε ένα «μεγάλο ευχαριστώ» από όλους στους εκπαιδευτικούς για την τιτάνια προσπάθεια που καταβάλλον για τη μόρφωση και τη διαπαιδαγώγηση των παιδιών, ευχόμενος επίσης, «καλή δύναμη» για τη νέα χρονιά στους γονείς, που αποτελούν πολύτιμό στήριγμα, που μοιράζονται την αγωνία για την πρόοδο των παιδιών τους, με όλες τις χαρές και τις δύσκολες στιγμές.

Απευθυνόμενος στα παιδιά, μαζί με τις θερμές ευχές του για «καλή χρονιά» και «κάθε επιτυχία» στους στόχους τους, ανέφερε:
«Στεκόμαστε στο πλευρό σας με σεβασμό στην προσπάθειά σας, έτσι ώστε, η εκπαιδευτική σας εμπειρία να είναι η καλύτερη δυνατή σε ένα ασφαλές περιβάλλον.Αναφερόμενος στα τραγικά γεγονότα από την κακοκαιρία Daniel και ευχόμενος, τα παιδιά των περιοχών που επλήγησαν γρήγορα να επιστρέψουν στα θρανία, σημείωσε:
«Τη στιγμή όμως αυτή, η σκέψη μας είναι και δίπλα στους συνανθρώπους μας στη Θεσσαλία που δοκιμάζονται σκληρά από το φονικό και καταστροφικό πέρασμα της κακοκαιρίας. Και γ αυτό το λόγο έχουμε κινητοποιήσει αυτές τις ημέρες στο Δημαρχείο της πόλης μας όλες τις εθελοντικές δυνάμεις για να υποστηρίξουμε τις πληγείσες περιοχές με κάθε δυνατό μέσο.
Ας καλλιεργήσουμε όλοι το πνεύμα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς που τόσο ανάγκη έχουμε στις μέρες μας,  στη δύσκολη εποχή που διανύουμε.»

Η Διευθύντρια Κανάρη Κυριακή του 8ου και ο Διευθυντής Δουρούκας Κωνσταντίνος του 16ου Δημοτικού, αναφέρθηκαν στη δημιουργική συνεργασία με τις υπηρεσίες του Δήμου και στη μόνιμη και σταθερή στήριξη του Δημάρχου στις σχολικές μονάδες. Ο κ. Αμπατζόγλου ευχήθηκε στη διευθύντρια του 18ου Δημοτικού Παπαδάκη Θεονύμφη καλή θητεία στη νέα της θέση, προσβλέποντας σε μία καλή και εποικοδομητική συνεργασία.

Share