Στο “Χασιώτη” θα βρείτε τους νοστιμότερους φρεσκοψημένους ξηρούς καρπούς στο Μαρούσι και όχι μόνο

Στον πεζόδρομο της Ερμού στο Μαρούσι κυριαρχούν πολλές μυρωδιές από τα διάφορα καταστήματα. Κάποιες όμως πραγματικά ξεχωρίζουν, μέσα από τη φρεσκάδα και την αυθεντικότητά τους και σαν άλλες Σειρήνες σε παρασέρνουν κοντά τους. Το μαγαζάκι Χασιώτη, θα το καταλάβετε από το άρωμα σιγοκαρβουδισμένων ξηρών καρπών που αναδύεται από τον παραδοσιακό φούρνο του εργαστηρίου και από τα όμορφα χρωματιστά προϊόντα που κατακλύζουν τον εμπορικό δρόμο.

Το ζεύγος Ιωάννη και Αθηνά Χασιώτη, κατηφόρισε απ’τη Μακεδονία στην Αθήνα και την καρδιά του Αμαρουσίου πριν από 45 χρόνια. Αρχικά μέσα σε ένα μικρό εργαστήριο χαμηλά στην Ερμού, προσπάθησαν να φέρουν στην περιοχή την τέχνη και το μεράκι του καρβουδίσματος ξηρών καρπών. Στην πάροδο του χρόνου, κατάφεραν να χτίσουν τη δική τους παράδοση και να συνδέσουν το όνομά τους με τους ξηρούς καρπούς στο Μαρούσι.

Πλέον, έχει αναλάβει η νεότερη γενιά με την ίδια προσήλωση και μεράκι και έχει ανοίξει και δεύτερο κατάστημα ακριβώς απέναντι (Ερμού 7) που προσφέρει τεράστια ποικιλία καρπών, φρούτων, δημητριακών, καφέ, ζαχαρωδών και παραδοσιακών προϊόντων, που πλημμυρίζουν το χώρο με όμορφες νοσταλγικές και ταξιδιάρικες γεύσεις.

Το maroussi-news μίλησε με τον Άρη και την Ειρήνη, οι οποίοι με χαμόγελο μας έδειξαν τα ιδιαίτερα προϊόντα τους, ενώ αναφέρθηκαν και στη μεγάλη ζήτηση του κόσμου για περισσότερα, κάτι που τους ώθησε να συμπεριλάβουν πλέον και βότανα, όσπρια και μπαχαρικά στην πλούσια συλλογή τους. Εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την αγάπη του κόσμου, και το όμορφο συναίσθημα που τους δίνει η αίσθηση της «γειτονιάς» που παρέχει ο πεζόδρομος.

Αν βρεθείτε στην Ερμού λοιπόν, μη χάσετε την ευκαιρία να πάρετε μια γεύση παράδοσης και φρεσκάδας, από τη ζεστή και φιλική οικογένεια Χασιώτη.

Πληροφορίες

Ερμού 7 & Διονύσου, Μαρούσι,
τηλ. 210 8020488
http://chasioti.gr
Δευτέρα-Τετάρτη-Σάββατο από τις 08:00 ως τις 17:00,
Τρίτη-Πέμπτη-Παρασκευή από τις 08:00 ως τις 21:00.

 

Share