Στα εγκαίνια του “Λίλιαν Βουδούρη” Ινστιτούτο Θεραπείας δια των Τεχνών

Κάτω από τον λαμπερό ήλιο του Μαρτίου και με τη παρουσία αρκετών Μαρουσιωτών πραγματοποιήθηκαν χτες τα εγκαίνια του  “Λίλιαν Βουδούρη” Ινστιτούτο Θεραπείας δια των τεχνών, του πρότυπου κέντρου θεραπείας ατόμων με ειδικές ανάγκες μέσω διαφόρων μορφών τέχνης.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον καθιερωμένο αγιασμό ενώ αμέσως μετά τον λόγο πήρε ο Πρόεδρος του Ιδρύματος “Λίλιαν Βουδούρη” Γιάννης Παλαιοκρασσάς ο οποίος συγκινημένος ανέβηκε στο βήμα και ευχαρίστησε όλους τους συνεργάτες τους αλλά και τον Δήμο Αμαρουσίου για την παροχή του ακινήτου στο οποίο στεγάζεται το Ινστιτούτο. “Είμαι πολύ ευτυχής για αυτό το έργο. Το όραμά μου είχε ξεκινήσει πριν από 10 χρόνια και χαίρομαι με το αποτέλεσμα καθώς προήλθε μετά από σκληρή δουλειά”. Ο κ. Παλαιοκρασσάς αναφέρθηκε και στις υπηρεσίες που θα προσφέρει το Ινστιτούτο σε όλους όσους τις έχουν ανάγκη. “Χοροθεραπεία, μουσικοθεραπεία, εικαστική θεραπεία, δραματοθεραπεία θα προσφέρονται στα άτομα με νοητική στέρηση προκειμένου να μπορέσουν μέσα από την τέχνη να βελτιώσουν την επικοινωνία” ανέφερε. Ο κ. Παλαιοκρασσάς ολοκλήρωσε την ομιλία του με μία φράση που όπως είπε τον εκφράζει “Η αγάπη μένει μόνο όταν διαρκώς σπορπίζετε”.



Έπειτα τον λόγο πήρε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης, ο οποίος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους Μαρουσιώτες αλλά και να κάνει μια μικρή αναδρομή στα έργα των τελευταίων ετών και στις δυσκολίες που έχει αντιμετωπίσει. “Για 20 χρόνια το συγκεκριμένο νεοκλασσικό ήταν ένα ανεκμετάλλευτο κτίριο και εμείς φροντίσαμε να το διαθέσουμε στους άξιους ανθρώπους του Ιδρύματος Λίλιαν Βουδούρη” δήλωσε μεταξύ άλλων και συνεχάρη το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος.

Παρούσα στην εκδήλωση ήταν και η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου. Όπως η ίδια ανέφερε, στο Ίδρυμα Λίλιαν Βουδούρη χρωστάει πολλά καθώς χάρη σε αυτό και στην υποτροφία που της χορηγήθηκε ως αριστεύσασα του ΕΚΠΑ, κατάφερε να συνεχίσει τις σπουδές της σε ένα από τα καλύτερα πανεπιστήμια της Ευρώπης. “Στηρίζουμε και εμείς το έργο των τεχνών και των γραμμάτων, τον πολιτισμό σε όλο το φάσμα του. Υποστηρίζω το ίδρυμα και θα είμαι δίπλα του σε όλες τις προσπάθειές του” δήλωσε μεταξύ άλλων η κ. Δούρου.

Τη σημαντική προσφορά του ιδρύματος όλα αυτά τα χρόνια υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος και βουλευτής της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος είναι επίσης μεταξύ των δεκάδων ατόμων που έχουν λάβει υποτροφία από το συγκεκριμένο ίδρυμα.


Ιδιαίτερα συγκινημένη ήταν και η διευθύντρια του Ινστιτούτου Μαρία Φρουδάκη η οποία με τη σειρά της αναφέρθηκε στο σημαντικό έργο που θα προσφέρει το νεοσύστατο Ινστιτούτο.

Μετά την ολοκλήρωση των εγκαινίων ακολούθησε ξενάγηση στο νεοκλασσικό κτίριο επί των οδών Σουρή 4 και Πλαστήρα 29 και δεξίωση στον προαύλιο χώρο του.

Το ίδρυμα Λίλιαν Βουδούρη ιδρύθηκε το 1989 από τον Άρη Βουδούρη στο όνομα της γυναίκας του Λίλιαν. Στο διάστημα λειτουργίας του έχει επιτελέσει σημαντικό κοινωφελές έργο στους τομείς δραστηριότητάς του δηλαδή στην παροχή υποτροφιών, στην βοήθεια ατόμων με ειδικές ανάγκες, στην ενίσχυση της Επιστημονικής Έρευνας και στην προαγωγή των Γραμμάτων καιτων Τεχνών.