Σε τροχιά υλοποίησης το μεγαλύτερο αντιπλημμυρικό έργο στο Μαρούσι – διευθέτηση του Ρέματος Σαπφούς

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ. Νίκος Παπαθανάσης είχε συνάντηση με τον Δήμαρχο Αμαρουσίου κ. Θεόδωρο Αμπατζόγλου, με τη συμμετοχή του Ειδικού Γραμματέα Διαχείρισης Προγραμμάτων Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης – Ταμείου Συνοχής κ. Γιώργου Ζερβού και της Γ.Γ. του Δήμου κ. Μαίρης Γαλαζούλα, στο Δημαρχείο Αμαρουσίου.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η ένταξη των έργων διευθέτησης του Ρέματος Σαπφούς στο Πρόγραμμα «Περιβάλλον και Κλιματική Αλλαγή» και συγκεκριμένα στην πρόσκληση με τίτλο «Κατασκευή νέων έργων αντιπλημμυρικής προστασίας», συνολικού προϋπολογισμού 260 εκατ. ευρώ.

Στόχος των έργων διευθέτησης στο Ρέμα Σαπφούς, προϋπολογισμού 24.452.800 ευρώ, είναι η επαναφορά της παροχετευτικότητας του ρέματος, έτσι ώστε να εξασφαλιστεί η αντιπλημμυρική προστασία των παρόχθιων περιοχών.

Σε δήλωσή του για το θέμα, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Νίκος Παπαθανάσης, τόνισε: «Είχα τη χαρά να συναντηθώ με τον Δήμαρχο Αμαρουσίου, κύριο Αμπατζόγλου, έναν πολύ αποτελεσματικό και εργατικό Δήμαρχο. Συζητήσαμε για ένα μεγάλο έργο υποδομής, όπως είναι αυτό του Ρέματος Σαπφούς, που πλέον, μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης. Μετά από την Πρόσκληση για νέα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας σε όλη τη χώρα, ύψους 260 εκατ. ευρώ, η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα πριν από λίγες ημέρες, πολύ σύντομα θα έχουμε το τεχνικό δελτίο και μέσα στις επόμενες ημέρες θα έχουμε και την ένταξη του συγκεκριμένου έργου στο σχετικό Πρόγραμμα του ΕΣΠΑ. Επομένως, μπορεί να εκκινήσει η διαγωνιστική διαδικασία.

Το Ρέμα Σαπφούς, είναι ένα πολύ σημαντικό έργο για την περιοχή. Ταυτόχρονα, συνεχίζουμε σε όλη τη χώρα, τα έργα τα οποία χρηματοδοτούνται από τους ευρωπαϊκούς πόρους και δίνουν μια προοπτική στους Δήμους και κυρίως μένουν για τις επόμενες γενιές.

Εύχομαι στον κ. Αμπατζόγλου καλή επιτυχία. Συνεχίζουμε με νέα έργα, τα οποία θα υποστηρίζουν τον Δήμο και τους Δημότες της περιοχής».

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Θεόδωρος Αμπατζόγλου, δήλωσε σχετικά: «Είναι μια μεγάλη ημέρα για το Μαρούσι. Η διευθέτηση του Ρέματος Σαπφούς είναι το πιο σημαντικό έργο υποδομής που γίνεται στο Μαρούσι τα τελευταία 30 χρόνια και αφορά  στην ασφάλεια και των όμορων Δήμων. Προχωρώντας αυτό το έργο, θα μπορούν να γίνουν και όλα τα παράπλευρα έργα που αφορούν στα όμβρια της περιοχής, που ταλαιπωρούν τους κατοίκους. Απαιτήθηκε πολύ συστηματική δουλειά από την Κυβέρνηση, αλλά θέλω να ευχαριστήσω προσωπικά τον κ. Παπαθανάση, για τη μεθοδικότητα και την αποφασιστικότητά του, χωρίς την οποία, πραγματικά, το έργο θα ήταν ακόμη στη θεωρία. Το Μαρούσι, ακολουθώντας αυτό το δρόμο, πρόκειται να μπει στην περίοδο των μεγάλων έργων και της ανάπτυξης».

Share