Τι γίνεται με το κτίριο του 10ου Νηπιαγωγείου και 16ου Δημοτικού Αμαρουσίου;

Για ολιγωρία κατηγορεί τον Δήμο Αμαρουσίου ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 10ου Νηπιαγωγείου και του 16ου Δημοτικού Αμαρουσίου σχετικά με τις κτιριακές εγκαταστάσεις των δυο σχολείων.

Ο Κώστας Χροναίος, Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Νηπιαγωγείου και μέλος του Συλλόγου του δημοτικού, μίλησε στο maroussi – news για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά τα παιδιά. Όπως μας είπε, τα δύο σχολείο συστεγάζονται σε ένα εξαθέσιο κτίριο ενώ κανονικά θα έπρεπε να βρίσκονται σε δωδεκαθέσιο. «Στο νηπιαγωγείο υπάρχει μία αίθουσα για 50 παιδιά! Τα παιδιά μας αναγκάζονται να κάνουν μάθημα στο διάδρομο» δήλωσε ο κ. Χροναίος και πρόσθεσε «Στο Δημοτικό το προαύλιο είναι υπερβολικά μικρό. Πρόκειται δηλαδή για ένα προαύλιο 450 τετραγωνικών μέτρων στο οποίο βγαίνουν για διάλειμμα καθημερινά 270 παιδιά! Για να καταλάβετε τι εννοούμε σκεφτείτε πως σε κάθε παιδί αντιστοιχεί μόλις 1,5 τ.μ.!»
Όπως μας είπε ο κ.Χρόναιος και οι δύο σύλλογοι επανειλημμένως έχουν απευθυνθεί στο Δήμο για τα προβλήματα του κτιρίου το οποίο χρονολογείται από το 1965. Ο Δήμος τους απάντησε μεταξύ άλλων πως είναι υπεύθυνος μόνο για τη συντήρησή των σχολικών κτιρίων και όχι για τη δημιουργία κτιριακών εγκαταστάσεων καθώς για αυτό υπεύθυνη είναι η ΚΤΥΠ, η εταιρεία Κτιριακές Υποδομές.
Τα μέλη του συλλόγου μαζί με εκπροσώπους της Ένωσης Σχολείων και την αντιπολίτευση, όπως δήλωσε ο κ. Χροναίος, απευθύνθηκαν στην ΚΤΥΠ. Η υπηρεσία τους εξήγησε πως μπορεί να είναι υπεύθυνη για τη δημιουργία σχολείων ωστόσο για την έναρξη ενός έργου λαμβάνει εντολή από τον Δήμο. Ο Δήμος ξεκινά τη διαδικασία και παραχωρεί το οικόπεδο για την ανέγερση σχολείου. Ο κ. Χροναίος επίσης μας εξήγησε πως σε περίπτωση που υπάρχει το χρηματικό ποσό μπορεί επίσης ο δήμος να ξεκινήσει μόνος του την κατασεκυή ενός σχολείου.
Το ζήτημα είναι πως τα παιδιά των δύο συγκεκριμένων σχολείων εξαιτίας της ολιγωρίας του Δήμου και της αδιαφορίας των υπευθύνων αναγκάζονται καθημερινά να κάνουν μάθημα σε συνθήκες απαράδεκτες εν έτει 2018.
Το ερώτημα είναι πότε ο Δήμος θα δώσει πραγματικές λύσεις στο πρόβλημα και όχι απλές απαντήσεις;

Share