Πώς θα καταφέρετε να μην πάρετε κιλά στις διακοπές

Το καλοκαίρι και ιδιαίτερα οι διακοπές είναι μια περίοδος, στην οποία δεν θέλουμε να καταπιεζόμαστε και να προσέχουμε τη διατροφή μας. Από την άλλη, όμως, δεν θέλουμε επίσης να παλεύουμε το Σεπτέμβριο μαζί με όλες τις άλλες υποχρεώσεις να χάσουμε τα κιλά των διακοπών. Πώς, λοιπόν, μπορούμε να συνδυάσουμε αυτές τις δύο επιθυμίες και να μείνουμε fit χωρίς να βουλιάξουμε στα πρέπει και τα μη; Μαγικές συνταγές δεν υπάρχουν, όμως συγκεντρώσαμε μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να μειώσετε το συνολικό αριθμό των θερμίδων ανά ημέρα χωρίς πολύ κόπο.

Ελεύθερο πρωινό

Το τέλειο είναι να τρώμε τρία γεύματα την ημέρα και όλα να είναι υγιεινά. Επειδή, όμως, κατά πάσα πιθανότητα κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να γίνει, τότε ας κάνουμε την παρασπονδία καλύτερα στο πρωινό. Θα έχουμε όλη τη μέρα στη συνέχεια να την κάψουμε. Επιπλέον, αν φάμε ένα γερό πρωινό, θα είμαστε χορτάτοι για πολλές ώρες και θα αποφύγουμε έτσι τα άσκοπα τσιμπολογήματα που ευθύνονται κατεξοχήν για τα παραπανίσια κιλά.

Δραστηριότητες αντί για… ξαπλώστρα

Εντάξει, δεν είπε κανείς να μην απολαύσουμε τον καφέ μας ξαπλωμένοι στην ξαπλώστρα αγναντεύοντας το απέραντο γαλάζιο. Όμως, δεν χρειάζεται να μείνουμε όλη την ώρα κολλημένοι εκεί. Κολύμπι, ρακέτες και water sports είναι μερικά μόνο από τα εξόχως διασκεδαστικά πράγματα που μπορούμε να κάνουμε στην παραλία και να μας γυμνάσουν. Στο κάτω κάτω τι θα έχουμε να θυμόμαστε το χειμώνα αν όχι τις όμορφες θάλασσες που ανακαλύψαμε κολυμπώντας, τους μαραθώνιους ρακέτας και την αδρεναλίνη στο surf;

Πολύ νερό

Η μόνιμη δίψα το καλοκαίρι είναι κάτι φυσιολογικό και συχνά τείνουμε να την σβήσουμε με μπύρες και αναψυκτικά, τα οποία τελικά μας κάνουν να διψάμε περισσότερο. Το πολύ νερό καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας όχι μόνο θα μας φέρει ευεξία και θα μας κρατήσει μακριά από τέτοιες ανούσιες θερμίδες, αλλά επιπλέον θα μας κόψει την όρεξη. Συχνά, δεν πεινάμε αλλά διψάμε, όμως δεν μπορούμε να καταλάβουμε τη διαφορά.

Όχι στους ξηρούς καρπούς

Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν τρελαίνονται για ξηρούς καρπούς. Απλώς τους βλέπουν μπροστά τους, όταν πίνουν το ποτό τους, και τους τρώνε μηχανικά. Αυτή είναι η επιτομή των θερμίδων που είναι κρίμα να παίρνουμε. Προτιμήστε κομμένα καροτάκια και θα γλιτώσετε έτσι πάνω από 100 θερμίδες.