Ο Δήμος Αμαρουσίου στην εκδήλωση “Cities Forum” της Γενικής Διεύθυνσης Περιφερειακής και Αστικής Πολιτικής της Ε.Ε. για τη βιωσιμότητα των πόλεων

Με το σύνθημα «μαζί για πράσινες και δίκαιες πόλεις», διοργανώθηκε από τη Γενική Διεύθυνση Περιφερειακής και Αστικής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το “CITIES FORUM” στις 16-17 Μαρτίου 2023 στο Τορίνο της Ιταλίας.

Το Δήμο Αμαρουσίου, που τον περασμένο Φεβρουάριο  συνυπέγραψε μαζί με άλλους Δήμους το μνημόνιο συνεργασίας για τις «100 κλιματικά ουδέτερες και έξυπνες πόλεις μέχρι το 2030», εκπροσώπησε στη μεγάλη αυτή εκδήλωση που διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια, η Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου Μαρία-Δήμητρα Ρώτα.

Η κα Ρώτα  μεταφέροντας το μήνυμα και τους χαιρετισμούς του Δημάρχου Αμαρουσίου κου Θεόδωρου Αμπατζόγλου στο Δήμαρχο του Τορίνο, Stefano Lo Russo, είχε επίσης την ευκαιρία να συνομιλήσει μαζί του  πάνω στα θέματα της βιώσιμης αστικής ανάπτυξης, καθώς η πόλη που φιλοξένησε αυτό το μεγάλο γεγονός έχει συνυπογράψει το μνημόνιο συνεργασίας για τις 100 κλιματικά ουδέτερες και έξυπνες πόλεις.

Την εκδήλωση άνοιξε με ομιλία της η Elisa Fereira, Επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ το διήμερο έκλεισε με ομιλία του Frans Timmermans, Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Η συνάντηση αυτή, όπως σημείωσε η κα Ρώτα, «ανέδειξε την πράσινη και ψηφιακή μετάβαση στις πόλεις απέναντι στις νέες προκλήσεις και τον ρόλο των πόλεων στην εφαρμογή της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας. Το μήνυμα για άλλη μια φορά ήταν ότι σε αυτούς τους απαιτητικούς καιρούς, η υποστήριξη, ο διάλογος και η συνεργασία μεταξύ των δήμων και των περιφερειών είναι πιο σημαντικά από ποτέ».

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου με την ευκαιρία της σημαντικής αυτής συνάντησης δήλωσε:
«Οι σύγχρονες προκλήσεις απαιτούν τη συνέργεια και την αξιοποίηση όλων των καλών πρακτικών και της τεχνολογίας για την αντιμετώπισή τους. Το Μαρούσι πρωτοπορεί με τη συμμετοχή του στις 100 κλιματικά ουδέτερες και έξυπνες πόλεις και μέσω της συνεργασίας με ελληνικούς και ευρωπαϊκούς φορείς, απώτερος στόχος μας είναι  μα καταστήσουμε τις πόλεις μας πιο ανθρώπινες, πιο ασφαλείς και πιο βιώσιμες, ώστε να κληροδοτήσουμε ένα καλύτερο μέλλον στις επόμενες γενιές.»         

Share