Ξέρεις ότι μεγάλωσες στο Μαρούσι όταν…

Οι αναμνήσεις από τα παιδικά και τα εφηβικά χρόνια μένουν ανεξίτηλες και μας συνοδεύουν για μια ζωή με ένα χαμόγελο και μια νοσταλγία. Για όσους πέρασαν τα παιδικά ή τα εφηβικά τους χρόνια στο Μαρούσι τα τελευταία 20 χρόνια, υπάρχουν κάποιες κοινές αναμνήσεις που τους ενώνουν σε μια ομάδα χάρη στις στιγμές των ομορφότερων χρόνων της ζωής. Ξέρεις, λοιπόν, ότι μεγάλωσες στο Μαρούσι, όταν…

  • Περνούσες τα Σαββατόβραδα στα Village Cinemas. Όχι αυτά που βρίσκονται σήμερα στο Mall, αλλά τα πρώτα που άνοιξαν στην Αθήνα, εκεί που τώρα βρίσκονται εταιρείες και καφετέριες. Οι ουρές στα εισιτήρια, τα ποπ κορν και τα ζαχαρωτά ήταν ατελείωτες, γιατί όλοι ήθελαν να τρέξουν να επισκεφθούν αυτό το καινούριο είδος διασκέδασης.
  • Μετά το σινεμά, έτρωγες κάτι με την παρέα σου στα Goody’s στο δαχτυλίδι, όπου επίσης τότε ο κόσμος ήταν τόσος πολύς που έψαχνες με αγωνία για ένα τραπέζι.
  • Κάθε Χριστούγεννα, χάζευες τα φώτα από τα γραφεία στο κτίριο του ΟΤΕ που φωτίζονταν έτσι, ώστε να σχηματίζουν ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο (και ύστερα αναρωτιόσουν πώς βλέπουν οι εργαζόμενοι στα άλλα γραφεία, τα οποία δεν έπρεπε να έχουν φως, για να μη χαλάσουν το σχήμα του έλατου).
  • Έκανες ποδήλατο με τους φίλους σου στο ΟΑΚΑ, πριν αυτό διαμορφωθεί στο σημερινό συγκρότημα των ολυμπιακών εγκαταστάσεων του 2004.
  • Στα παιδικά σου χρόνια, μετρούσες τις μέρες μέχρι να πάει Σάββατο και να ψήσεις τους γονείς σου να σε πάνε στα Αηδονάκια για συγκρουόμενα και ρόδα.
  • Ήπιες την πρώτη σου μπύρα στο Blueprint, δίπλα στο σταθμό του ΗΣΑΠ και μετά δεν ξεκολλούσες από την πιάτσα και τα υπόλοιπα μπαράκια που τώρα έχουν αλλάξει όνομα, αλλά πάντα κάτι θα σου θυμίζουν.

Έχετε κι εσείς συγκεκριμένες αναμνήσεις από τα παιδικά και τα εφηβικά σας χρόνια στο Μαρούσι; Αν ναι, τις περιμένουμε στα σχόλια, για να θυμηθούμε όλοι μαζί και να χαμογελάσουμε γλυκά….

Share