Μουσική Βραδιά με τον Μπάμπη Τσέρτο και το Δημοτικό Ωδείο Αμαρουσίου «Μίκης Θεοδωράκης»

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου και ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου (ΚΕΔΑ) Νικόλαος Πέππας σας προσκαλούν σε μια μαγευτική μουσική βραδιά, ένα «Μουσικό Σταυροδρόμι» με τον Μπάμπη Τσέρτο και το Δημοτικό Ωδείο Αμαρουσίου «Μίκης Θεοδωράκης» τη Δευτέρα 19 Ιουνίου 2023, ώρα 20:30, στο Δημοτικό Γήπεδο Αμαρουσίου 5x5  Ζεκάκου (Νικ. Ζεκάκου, έναντι 4ου Γυμνάσιου).

Ο Μπάμπης Τσέρτος μαζί με τη Χορωδία και τους καθηγητές Κέλλυ Κουνάκη και Άγγελο Χρονά του Δημοτικού Ωδείου Αμαρουσίου θα παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει όλα εκείνα τα μουσικά είδη που μας ταξιδεύουν σε όλο το φάσμα της ελληνικής μουσικής. Ξεκινώντας από το παραδοσιακό και το ρεμπέτικο και μετά από μια όμορφη περιδιάβαση στα σμυρναίικα, τα ρεμπέτικα, τα έντεχνα λαϊκά, αλλά και τα νεότερα τραγούδια, φτάνουμε στη σημερινή εκδοχή του λαϊκού αστικού τραγουδιού που θα ολοκληρώσει αυτήν την όμορφη συνάντηση, η οποία διοργανώνεται από την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Αμαρουσίου (ΚΕΔΑ).

Ο Μπάμπης Τσέρτος με την πολύχρονη παρουσία του έχει κατακτήσει τον τίτλο του Τραγουδιστή που μπορεί με ευχέρεια να ερμηνεύσει πολλά διαφορετικά είδη του ελληνικού τραγουδιού, χαρακτηρίζοντας τα με την προσωπική του ερμηνεία, πάντα στα πλαίσια του ήθους και του ύφους του τραγουδιού. Όπως λέει ο ίδιος, αυτό οφείλεται στην αγάπη για το τραγούδι, στην πολλή μελέτη των ιδιαιτεροτήτων των τραγουδιών, στην έλλειψη ποίησης από τον ερμηνευτή, θεωρώντας ότι υπηρετεί το τραγούδι και όχι το τραγούδι τον ίδιο.

Από το 1993 που κυκλοφορεί ο πρώτος του δίσκος, έχει ηχογραφήσει 20 μεγάλους δίσκους και δεκάδες συμμετοχές. Τα πιο πολλά είναι επανεκτελέσεις παλαιών και νεότερων τραγουδιών, όμως έχει ηχογραφήσει πάνω από 70 καινούργια τραγούδια.

Έχει συνεργαστεί με τους σπουδαιότερους τραγουδιστές αλλά και συνθέτες, στιχουργούς. Σταθμοί στα πρώτα του βήματα είναι η συνεργασία με τον αείμνηστο Μπάμπη Γκολέ το 1984 μέχρι το 1989. Η γνωριμία και η συνεργασία με τον αείμνηστο Αριστείδη Μόσχο και η συνεργασία με την μυθική Σωτηρία Μπέλλου, το 1992-1993.

Μουσική Επιμέλεια Ορχήστρας: Γιάννης Τσέρτος & Φωτεινή Κοσκόρου

Διεύθυνση Χορωδίας: Καλλιτεχνική Διευθύντρια Δημοτικού Ωδείου Φωτεινή Κοσκόρου

Ορχήστρα:

Πιάνο: Γιάννης Τσέρτος

Μπουζούκι: Κώστας Ζαριδάκης

Βιολί: Νίκος Μήλας

Ακουστική Κιθάρα: Νίκος Καινούριος

Κρουστά: Εύη Κανέλλου

Ακορντεόν: Μαρία Ζούρα

Φλάουτο: Μαρίνος Γαλατσινός

Μπάσο: Γιώργος Βόλης

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

 

Περισσότερες πληροφορίες:

Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Αμαρουσίου

τηλ. 210-80.21.308, 210-80.56.314.

Share