Μοναδικές μουσικοθεατρικές παραστάσεις από τον Δήμο Αμαρουσίου

Τα βράδια του φθινοπώρου στον Δήμο Αμαρουσίου είναι γεμάτα με μουσικοθεατρικές παραστάσεις για όλους, για μικρά αλλά και μεγάλα παιδιά!

Το Σάββατο στις 18 Νοεμβρίου στις 19:00 απολαμβάνουμε τον Κώστα Βουτσά και την παρέα του στο έργο «Ο Καραγκιόζης και η Ειρήνη εναντίον του πολέμου» σε σκηνοθεσία του ιδίου και σενάριο του ιδίου και της Αλίκης Κατσαβού.

Λίγα λόγια για την παράσταση…

Ο Κώστας Βουτσάς είναι ο κεντρικός ήρωας «Καραγκιόζης» σε αυτή τη διασκευή της αντιπολεμικής κωμωδίας «Ειρήνη» του Αριστοφάνη που διατηρεί τα στοιχεία του πρωτοτύπου αλλά ταυτόχρονα προσεγγίζει τους θεατές μέσα από τον τύπο του Καραγκιόζη, γιατί ο γνώριμος συμβολισμός του, ως καταφερτζής και πολυμήχανος Ρωμιός δημιουργεί μια προσιτή αναλογία. Έχοντας λάβει υπόψιν μας την ηλικία που απευθυνόμαστε και χωρίς υπεραπλουστεύσεις απαλείψαμε τις βωμολοχίες και τα διονυσιακά στοιχεία ενώ στα μελοποιημένα με σεβασμό στην παράδοση χορικά από την Αναστασία Παπαδημητρίου, οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία της ζωντανής επί σκηνής συμμετοχής. Η παράσταση της Θεατρομάθειας, επιθυμούμε να συμβάλει τόσο στο διάλογο για την αναγκαιότητα της Ειρήνης και τις επιπτώσεις του πολέμου όσο και να γνωρίσει στα παιδιά τον Αριστοφάνη προσφέροντας τους έτσι σταθερές αξίες και καταφύγιο αισιοδοξίας για τη ζωή τους.

Παίζουν οι ηθοποιοί: Κώστας Βουτσάς, Αλίκη Κατσαβού, Αλκμήνη Σταθάτου, Φίλιππος Ζαρφειάδης και Τάσος Κοντόγιωργας.

Μουσική: Αναστασία Παπαδημητρίου

Ενορχήστρωση: Γιώργος Κωνσταντινίδης

Την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου και ώρα 20.30 απολαμβάνουμε μια μουσικοθεατρική παράσταση που παντρεύει την τέχνη με το όνειρο και ζωντανεύει τις στιγμές και τις μνήμες μας μέσα από κείμενα παντομίμα και διαχρονικά τραγούδια μεγάλων δημιουργών. Πίσω από την ιδέα, τα κείμενα, τη μουσική επιμέλεια και την σκηνοθεσία βρίσκεται η Μαριαλένα Οικονομίδου.

Παίζουν και ερμηνεύουν Μίρνα Μηλιώνη, Άγγελος & Στέφανος Θεοδωράκης, Ντόρις Ζαχαριάδου, Κώστας Βενετσάνος, Σπύρος Μπιμπίλας, Νίκος Καραγιάννης, Μαριαλένα Οικονομίδου και Νάντια Καραγιάννη.

Παίζουν οι μουσικοί: Πιάνο και Keyboards: Στέφη Μαραγκοπούλου, Μπουζούκι: Χριστόδουλος Παρασκευαΐδης, Ακορντεόν: Δημήτρης Κούστας.

Το ραντεβού και για τις δύο παραστάσεις δίνεται στην Αίθουσα Εκδηλώσεων «Κέντρου Ελληνικής Κεραμικής» στην Λεωφόρο Κηφισίας 207 στο Μαρούσι. Η είσοδος είναι δωρεάν.

Share