Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο Χαλάνδρι από αύριο 5 Αυγούστου

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν από αύριο 5 Αυγούστου στις οδούς Αριστοφάνους, Αριστείδου και Υψηλάντου στο δήμο Χαλανδρίου εν όψει της κατασκευής αγωγών ομβρίων υδάτων. Συγκεκριμένα θα παραμείνουν κλειστές οι οδοί Παλαιολόγου & Παπανικολή σε όλο το πλάτος από την πλατεία Φλύας έως την οδό Σοφοκλή Βενιζέλου από τις 5/8/2019 μέχρι και το πέρας των εργασιών περίπου στις 1/9/2019.

Στη φάση  αυτή θα ισχύσουν οι εξής κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:

Για το τμήμα της οδού Παπανικολή από Σοφοκλή Βενιζέλου έως Νικηταρά  προκειμένου να γίνουν οι κάθετες διαβάσεις των οδών Αριστοφάνους , Αριστείδου και Υψηλάντου  από τον αποδέκτη έως την νησίδα.

  1. Διακοπή της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων στο τμήμα αυτό της οδού Παπανικολή όλο το εικοσιτετράωρο, με εξαίρεση τα οχήματα του εργοταξίου .
  1. Η κυκλοφορία για αυτούς που κινούνται στην οδό Παπανικολή με κατεύθυνση την πλατεία Φλύας θα γίνεται ως εξής: θα στρίβουν δεξιά στην οδό Σοφοκλή Βενιζέλου, αριστερά στην οδό Ψαρών και θα εξασφαλιστεί η στροφή αριστερά από Σ. Βενιζέλου στην Ψαρών, αριστερά στην οδό Νικηταρά , δεξιά στην οδό Παπανικολή και συνέχεια κανονικά όπως και σήμερα. Aυτοί που κινούνται στην οδό Σοφοκλή Βενιζέλου από το κέντρο του Χαλανδρίου δε θα μπορούν να διασχίσουν την Παλαιολόγου και θα πηγαίνουν υποχρεωτικά δεξιά στην Παλαιολόγου.

Στην οδό Παπανικολή και πριν την διασταύρωση με την Εθνικής Αντιστάσεως θα τοποθετηθούν πληροφοριακές πινακίδες ότι η οδός  Παπανικολή είναι κλειστή λόγω έργων και θα απαγορευτεί η είσοδος σε οχήματα πάνω από 5 τόνους. Ενώ αντίστοιχες πινακίδες θα τοποθετηθούν και  στην Εθνικής Αντιστάσεως. Οι πληροφοριακές πινακίδες των 5Τ θα είναι ευκρινείς και διαστάσεων Φ65 cm (-P-23) (5T)

  1. Κατά την διάρκεια των εργασιών η κυκλοφορία για αυτούς που κινούνται στην οδό Αριστοτέλους  από Σαρανταπόρου προς το κέντρο του Χαλανδρίου θα μπορούν να διασχίσουν την οδό Παπανικολή και να κατευθυνθούν λοξός αριστερά  στην οδό Σόλωνος ενώ αυτοί που θέλουν να πάνε προς την οδό Δουκίσσης Πλακεντίας θα στρίβουν δεξιά στην Ψαρών αριστερά στην Νικηταρά και δεξιά στην Παπανικολή.  Επίσης η κυκλοφορία για αυτούς πού κινούνται στην οδό Αριστοτέλους από το κέντρο του Χαλανδρίου θα γίνεται είτε πηγαίνοντας αμέσως λοξός δεξιά στην Σόλωνος, αριστερά στην Σοφοκλή Βενιζέλου, δεξιά στην Παλαιολόγου και στην συνέχεια κανονικά, είτε  θα μπορούν να διέρχονται κάθετα τις οδούς Παλαιολόγου- Πακανικόλη  και στην συνέχεια να κάνουν αριστερά στην οδό Ψαρών , αριστερά στην οδό Νικηταρά και στην συνέχεια δεξιά στην οδό Παπανικολή και συνέχεια κανονιά όπως και σήμερα. Στην διασταύρωση των οδών Αριστοτέλους και Παπανικολή θα  απαγορευτεί η κίνηση των οχημάτων στις οδούς Παπανικολή και Παλαιολόγου.

 Σε όλα τα παραπάνω θα πρέπει η σήμανση να είναι ευκρινείς και να διασφαλίζονται οι στροφές.

  1. Στις διασταυρώσεις των οδών Ψαρών και Αριστοφάνους και Ψαρών και Γλαύκης θα τοποθετηθούν πινακίδες αδιέξοδου ώστε οι οδοί Αριστοφάνους και Γλαύκης  να μην έχουν κίνηση προς την Παπανικολή.
  1. Η οδός Ψαρών θα αντιδρομηθεί από την οδό Δαναΐδων έως την οδό Περικλέους.
  2. Στο τμήμα της οδού Σοφοκλή Βενιζέλου από Παπανικολή έως Ψαρών, στο τμήμα της οδού Ψαρών από Σοφοκλή Βενιζέλου έως Νικηταρά και στο τμήμα της οδού Νικηταρά από Ψαρών έως  Παπανικολή θα απαγορευτεί η στάση και η στάθμευση.

Για το τμήμα της οδού Παλαιολόγου από Πλατεία Φλύας έως  την οδό Σοφοκλή Βενιζέλου

  1. Διακοπή της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων στο τμήμα αυτό της οδού Παλαιολόγου όλο το εικοσιτετράωρο, με εξαίρεση τα οχήματα του εργοταξίου .
  1. Η κυκλοφορία για αυτούς που κατευθύνονται από την Δουκίσσης Πλακεντίας προς την οδό Παλαιολόγου (που θα είναι κλειστή), θα πραγματοποιείται πηγαίνοντας δεξιά στην οδό Διονύσου, αριστερά στην οδό Αγίου Γεωργίου, ευθεία στην οδό Κολοκοτρώνη, ευθεία στην οδό 25ης Μαρτίου, δεξιά στην οδό Παλαιολόγου και στην συνέχεια κανονικά όπως και σήμερα. Στην οδό Δουκίσσης Πλακεντίας και πριν την Πλατεία Φλύας  θα   τοποθετηθούν πληροφοριακές πινακίδες ότι η οδός Παλαιολόγου είναι κλειστή λόγω έργων και θα απαγορευτεί η είσοδος σε οχήματα πάνω από 5 τόνους.
  1. Μια δεύτερη εναλλακτική είναι αυτοί που θα διέρχονται από την οδό Αγίου Γεωργίου θα μπορούν να πάνε αριστερά στην οδό Αριστοτέλους δεξιά στην Παλαιολόγου, αμέσως λοξώς δεξιά στην Σόλωνος αριστερά στην Σοφοκλή Βενιζέλου, δεξιά στην Παλαιολόγου και στην συνέχεια κανονικά.
  1. Η κυκλοφορία για αυτούς που θέλουν να κινηθούν στην οδό Παλαιολόγου από την Αγίας Παρασκευής-Χαλανδρίου θα πραγματοποιείται πηγαίνοντας είτε λοξώς δεξιά  στην οδό Διονύσου αριστερά στην οδό Αγίου Γεωργίου ευθεία στην οδό Κολοκοτρώνη ευθεία στην οδό 25ης Μαρτίου δεξιά στην οδό Παλαιολόγου και στην συνέχεια κανονικά όπως και σήμερα είτε αριστερά στην οδό Δαναΐδων δεξιά στην οδό Σαρανταπόρου και μέσω τις οδού αυτής θα πηγαίνουν προς κάτω Χαλάνδρι και Εθνικής Αντιστάσεως. Στην οδό Αγίας Παρασκευής Χαλανδρίου θα τοποθετηθούν πληροφοριακές πινακίδες ότι η οδός Παλαιολόγου είναι κλειστή λόγω έργων και θα απαγορευτεί η είσοδος σε οχήματα πάνω από 5 τόνους. Οι πληροφοριακές πινακίδες των 5Τ θα είναι ευκρινείς και διαστάσεων Φ65 cm (-P-23) (5T)
  1. Κατά την διάρκεια των εργασιών στην διασταύρωση Φίλιππου Λίτσα και Σωκράτους θα τοποθετηθούν πινακίδες αδιεξόδου στην οδό Φίλιππου Λίτσα προς Παλαιολόγου και η κυκλοφορία για αυτούς που κινούνται στην οδό Φιλίππου Λίτσα από το κέντρο του Χαλανδρίου και δεν θα μπορούν να διασχίσουν την οδό Παπανικολή θα γίνεται πηγαίνοντας δεξιά στην οδό Σωκράτους  αριστερά στην οδό  Αριστοτέλους και θα διασχίζουν τις οδούς Παλαιολόγου- Παπανικολή  μέσω τις οδού Αριστοτέλους
  1. Κατά την διάρκεια των εργασιών θα απαγορευτεί η στάση και η στάθμευση στην οδό Διονύσου από Παλαιολόγου έως Αγίου Γεωργίου , στην οδό Αγίου Γεωργίου από Διονύσου έως Κολοκοτρώνη , στην οδό Κολοκοτρώνη από Αγίου Γεωργίου έως 25ης Μαρτίου,  στην οδό 25ης Μαρτίου από Κολοκοτρώνη έως Παλαιολόγου, στο τμήμα της οδού Αριστοτέλους από  Αγίου Γεωργίου έως Παλαιολόγου , στο τμήμα της οδού Σόλωνος από Παλαιολόγου έως Σοφοκλή Βενιζέλου και στο τμήμα της οδού Σοφοκλή Βενιζέλου από Σόλωνος έως Παλαιολόγου.

Η κατάργηση των στάσεων του ΟΑΣΑ(γραμμή 404) επί της Ψαρών μεταξύ των 1) Υψηλάντου – Γλαύκης και 2) Αριστοτέλους-Αριστοφάνους και επί της Σ. Βενιζέλου (στάσεις 7η Χαλανδρίου και 8η Χαλανδρίου) θα έχουν την κατάλληλη σήμανση.

Η διακοπή της κυκλοφορίας στα παραπάνω τμήματα είναι επιβεβλημένη λόγω του μεγάλου πλάτους του σκάμματος των υπό κατασκευή αγωγού ομβρίων και των πολλών δικτύων Ο.Κ.Ω που διέρχονται από τις  εν λόγω οδούς.

ΠΗΓΗ: www.chalandri.gr

Share