Συγκλονιστική η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του Δημάρχου Αμαρουσίου Θεόδωρου Αμπατζόγλου

Το Μαρούσι αποφάσισε να πάει Ψηλά! Με Δήμαρχο τον Θεόδωρο Αμπατζόγλου!
Αυτό ήταν το μήνυμα από τη συγκλονιστική και μεγαλειώδη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στο Εμπορικό κέντρο της πόλης , του Συνδυασμού “Το Μαρούσι Ψηλά!” με επικεφαλής τον Δήμαρχο Αμαρουσίου Θεόδωρο Αμπατζόγλου, το βράδυ της Παρασκευής 6 Οκτωβρίου.
Ο κ. Θ. Αμπατζόγλου αναφέρθηκε στο μεγάλο έργο της διοίκησής του και έθεσε στους πολίτες τα διακυβεύματα της επόμενης ημέρας και των αποφάσεων που πρέπει να πάρει ο Μαρουσιώτικος λαός πριν ψηφίσει:
Ενδεικτικά ανέφερε:

Σε κάθε εκλογική αναμέτρηση υπάρχει κάποιο διακύβευμα. Εμείς το θέσαμε με βάση τις προσδοκίες που έχουν πλέον οι δημότες μας, ως επακόλουθο του έργου μας.

Είναι και το όνομα της νέας πανίσχυρης Δημοτικής Παράταξης που δημιουργήσαμε «Το Μαρούσι Ψηλά!». Αυτό είναι συνεπώς το ερώτημα που θέτουμε στους πολίτες, αν το Μαρούσι θα παραμείνει Ψηλά και αν θα πάει ακόμη Ψηλότερα.

Το ερώτημα δεν είναι ρητορικό, είναι ουσιαστικό.

Ρωτάμε λοιπόν τους δημότες:

  • Θέλουν να συνεχίσουμε να διαγράφουμε χρέη του Δήμου; 45 εκατομμύρια ευρώ διαγράψαμε την τετραετία που πέρασε και εξασφαλίσαμε την οικονομική σταθερότητα και κατ’ επέκταση τη δυνατότητα να κάνουμε ΕΡΓΑ στην πόλη.
  • Θέλουν να συνεχίσουμε να ανανεώνουμε τη Δημοτική Συγκοινωνίας μας; Αποκτήσαμε ήδη 3 νέα υπερσύγχρονα και ασφαλή λεωφορεία και προγραμματίζουμε ακόμη 4 ηλεκτροκίνητα, ενώ ανακαινίσαμε 48 στάσεις και προχωρούμε στη μελέτη για τις επόμενες.
  • Θέλουν να συνεχίσουμε να ανανεώνουμε τον μηχανοκίνητο στόλο Υπηρεσιών Καθαριότητας, Πρασίνου και Εξωτερικών Συνεργείων; 23 νέα οχήματα και μηχανήματα έργου αποκτήσαμε και προγραμματίσαμε την απόκτηση 10 ηλεκτροκίνητων ακόμη.
  • Θέλουν να συνεχίσουμε τις αναπλάσεις πλατειών, πολιτιστικών και αθλητικών χώρων; 21 στο σύνολο έχουν ανακαινιστεί ή κατασκευαστεί από την αρχή και προχωρούμε σε όλες τις περιφερειακές ενότητες του Αμαρουσίου. Μεταξύ αυτών και το υπερσύγχρονο κλειστό Ζεκάκειο Γήπεδο μπάσκετ/βόλεϊ, το νεοκλασικό Άρτεμις, η Βίλα Λουμίδη, οι πλατείες Ηρώων, Αγίου Αθανασίου, Δέγλερη, κ.α.
  • Θέλουν να συνεχίσουμε με τις ασφαλτοστρώσεις ; 45.000 τμ δρόμους ανακατασκευάσαμε και προγραμματίζουμε ακόμη 120.000 τμ.
  • Θέλουν να συνεχίσουμε με τις εγκαταστάσεις φωτιστικών νέας τεχνολογίας; 964 νέα σώματα τοποθετήσαμε και προγραμματίζουμε 5.500 ακόμη.
  • Θέλουν να συνεχίσουμε να ανανεώνουμε τους κάδους απορριμμάτων & ανακύκλωσης; 1.100 προμηθευτήκαμε, ενώ αναμένουμε 800 ακόμη.
  • Θέλουν να συνεχίσουμε τον ψηφιακό μετασχηματισμό και την ανάπτυξη νέων e-υπηρεσιών προς τους πολίτες; Ήδη ο Δήμος βραβεύτηκε για το portal maroussi.gr και για τη Γραμμή Δημότη 15321.
  • Θέλουν να συνεχίσουμε να δίνουμε προτεραιότητα στα πολιτιστικά και αθλητικά προγράμματα και εκδηλώσεις που προσελκύουν πολλές δεκάδες χιλιάδες κόσμου κάθε χρόνο;
  • Θέλουν να συνεχίσουμε να δίνουμε προτεραιότητα στις δράσεις ανθρωπιάς και αλληλεγγύης που αποτελούν πρότυπο κοινωνικής συνοχής και συμπεριφοράς;

Είναι μεγάλος ο κατάλογος των ερωτημάτων που θέτουμε στους πολίτες, αναφορικά με τη θετική μας ατζέντα της ανάπτυξης και προόδου του Αμαρουσίου.

Και τα νούμερα δίνουν απαντήσεις: Σήμερα μετράμε περισσότερα από 10 εκ. ευρώ συμβασιοποιημένα έργα. Περισσότερα από 19 εκ. ευρώ τα συγχρηματοδοτούμενα.

Αυτή είναι μία εικόνα της δυναμικής μας.

Αυτό είναι και το ερώτημα για τις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου! Θέλουν οι Μαρουσιώτες να συνεχίσει η πόλη σε αυτούς τους ρυθμούς και να πάει ακόμη Ψηλότερα ;

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στους βασικούς άξονες προτεραιοτήτων για την επόμενη πενταετία:

Στις 8 Οκτωβρίου οι συμπολίτες μας επιλέγουν να πάει «Το Μαρούσι Ψηλά!». Τα πεπραγμένα μας είναι η παρακαταθήκη μας, ο θεμέλιος λίθος για τη νέα αυτοδιοικητική περίοδο. Το συνεκτικό, φιλόδοξο και εφαρμόσιμο Πρόγραμμά μας περιλαμβάνει έργα, δράσεις και υπηρεσίες που θα καταστήσουν το Μαρούσι Πρωταγωνιστή στη νέα εποχή. Κινείται σε συγκεκριμένους άξονες με τις εξής προτεραιότητες:

ΑΞΟΝΑΣ Ι: Το Μαρούσι να εξελιχθεί σε ένα σύγχρονο, δυναμικά αναπτυσσόμενο, εξωστρεφές μητροπολιτικό κέντρο

  • Προτεραιότητα 1η: Δρομολόγηση, διευκόλυνση και υποστήριξη μεγάλων παρεμβάσεων που αναβαθμίζουν την πόλη.
  • Προτεραιότητα 2η: Μεγιστοποίηση της άντλησης και αξιοποίησης πόρων από τις διαθέσιμες χρηματοδοτικές πηγές, εθνικές, ευρωπαϊκές και άλλες.
  • Προτεραιότητα 3η: Συνεχής εξορθολογισμός

οικονομικής διαχείρισης στο Δήμο, με απόδοση στην τοπική κοινωνία «μερίσματος» από τη θετική πορεία των οικονομικών του Δήμου.

  • Προτεραιότητα 4η: Ο Πολιτισμός πρωταγωνιστής στη νέα εποχή για το Μαρούσι.
  • Προτεραιότητα 5η: Επένδυση στον Αθλητισμό, με σύγχρονες υποδομές και διοργανώσεις, και ανοιχτή πρόσβαση σε όλους.

ΑΞΟΝΑΣ ΙΙ: Το Μαρούσι να αποτελέσει μια πόλη με βελτιωμένη καθημερινότητα και υψηλή ποιότητα ζωής, με ανεπτυγμένες υποδομές και υπηρεσίες.

  • Προτεραιότητα 6η: Διαρκής βελτίωση της καθαριότητας, ενίσχυση της διαχείρισης απορριμμάτων και της ανακύκλωσης. Εκσυγχρονισμός διαχείρισης αδέσποτων ζώων.
  • Προτεραιότητα 7η: Συντήρηση, διατήρηση και πύκνωση του πράσινου και των πράσινων χώρων εντός του Δήμου.
  • Προτεραιότητα 8η: Περισσότεροι, καλά συντηρημένοι και προσβάσιμοι δημόσιοι χώροι σε κάθε περιοχή του Δήμου.
  • Προτεραιότητα 9η: Γειτονιές με σύγχρονες υποδομές, φιλικές και ασφαλείς σε κάθε περιοχή του Δήμου – Αναβάθμιση της Πολιτικής Προστασίας.
  • Προτεραιότητα 10η: Βιώσιμη αστική κινητικότητα, και ενίσχυση της προσβασιμότητας για όλους με νέους δρόμους και πεζοδρόμια.
  • Προτεραιότητα 11η: Σύγχρονες, ποιοτικές, και αποτελεσματικές ψηφιακές υπηρεσίες και δυνατότητες για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις.

ΑΞΟΝΑΣ ΙΙΙ: Το Μαρούσι δίπλα στους πολίτες και ιδιαίτερα σε όσους έχουν ανάγκη, με τρόπο σύγχρονο, ουσιαστικό και αποτελεσματικό.

  • Προτεραιότητα 12η: Διαρκής αναβάθμιση των κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου, διεύρυνση της πρόσβασης σε κάθε πολίτη που έχει ανάγκη.
  • Προτεραιότητα 13η: Επενδύουμε στη νέα γενιά, με σύγχρονες υποδομές και υπηρεσίες.
  • Προτεραιότητα 14η: Αντιμετώπιση των κάθε είδους αποκλεισμών, των ανισοτήτων και των διακρίσεων.
  • Προτεραιότητα 15η: Κινητοποίηση και συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας και των πολιτών.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου, έκλεισε την ομιλία του παρουσιάζοντας τους 61 υποψήφιους Δημοτικούς Συμβούλους, μία πανίσχυρη ομάδα Νίκης και εγγύησης για την επόμενη ημέρα στο Μαρούσι για να συνεχίσει να πηγαίνει Ψηλά!

Share