Καθήλωσε το κοινό η θεαματική συναυλία της Ευανθίας Ρεμπούτσικα στο Αίθριο Θέατρο Αμαρουσίου

Υπό τον ήχο των τυμπάνων και τη μουσική του «The Wedding Dance (Birleşen Gönüller) ξεκίνησε η συναρπαστική μουσική συναυλία με την Ευανθία Ρεμπούτσικα, την Τετάρτη 12 Ιουλίου 2023, στο κατάμεστο από κόσμο Αίθριο Θέατρο του Αμαρουσίου.  Η εντυπωσιακή μουσική εκδήλωση έλαβε χώρα παρουσία του Δημάρχου Αμαρουσίου Θεόδωρου Αμπατζόγλου, του Προέδρου της ΚΕΔΑ Νικολάου Πέππα, στελεχών της Δημοτικής Αρχής, Δημοτικών Συμβούλων καθώς και φορέων του Μητροπολιτικού Δήμου.

Με έντονο το άρωμα του καλοκαιριού, η καταξιωμένη ελληνίδα συνθέτης Ευανθία Ρεμπούτσικα, με το δοξάρι και το βιολί της,  με το χαρακτηριστικό κόκκινο χρώμα, πάντρεψε μουσικές από ανατολή και δύση μεταφέροντας αυθεντικά όλη τη μαγεία της μουσικής της. Η συναυλία ξεκίνησε με το soundtrack της ταινίας «1968» του Τάσου Μπουλμέτη, για να ακουστούν στη συνέχεια πολλές άλλες αγαπημένες συνθέσεις της καλλιτέχνιδος, από τον κινηματογράφο και την τηλεόραση, όπως «Ο Σταθμός» (Πολίτικη Κουζίνα), ένα από τα πιο όμορφα μουσικά θέματα το «Αστέρι κι η ευχή» (που έντυσε με τη φωνή της η Έλλη Πασπαλά σε στίχους Ελένης Ζιώγα και μουσική Ευανθία Ρεμπούτσικα), «Συρανό ντε Μπερζεράκ», «Μεγάλη Αποκάλυψη», «Bacharat», «Carousel», «Bir Sans Daha” και πολλά άλλα ακόμη. Η ίδια κατ΄εξαίρεση ερμήνευσε «Το Τσιγάρο» σε μουσική δική της και στίχους Ελένης Ζιώγα.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου, ο οποίος συνοδευόταν από τη σύζυγό του Ελένη Τριανταφύλλη – Αμπατζόγλου, σε ένα σύντομο χαιρετισμό προς το κοινό, αναφέρθηκε στην καταπληκτική βραδιά, συγχαίροντας την καλλιτέχνιδα, για όλη την επαγγελματική διαδρομή και πορεία της, καθώς και όλους τους συντελεστές που απογείωσαν μουσικά την παράσταση. Από τη δική της πλευρά η καλλιτέχνης ευχαρίστησε τον Δήμαρχο και τον Πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης (ΚΕΔΑ) για τη φιλοξενία που της προσέφεραν και την ευκαιρία να αλληλεπιδράσει με αυτό το τόσο θερμό Μαρουσιώτικο κοινό.

 

Μαζί με την Ευανθία Ρεμπούτσικα ερμήνευσαν οι εξαιρετικοί μουσικοί της:

Μάκης Κρέτσης & Γιώργος Φασόλης (Κρουστά)

Ανδρέας Συμβουλόπουλος (Πιάνο)

Πάνος Δημητρακόπουλος (Κανονάκι)

Θάνος Σταυρίδης (Ακορντεόν)

Share