Η έναρξη του 1ου Διαγωνισμού Κεραμικής για μαθητές Δημοτικών Σχολείων Βορείου Τομέα Αθηνών με θέμα “Τα Δώρα της Φύσης”

Ο πρώτος κύκλος του Διαγωνισμού της Κεραμικής με θέμα «Τα Δώρα της Φύσης», ξεκίνησε για τους μαθητές της Α’ βάθμιας εκπαίδευσης το Σάββατο στις 2 Απριλίου του 2022, στο χώρο του Κέντρου της Ελληνικής Κεραμικής Αμαρουσίου, στην Αίθουσα Τέχνης «Αλέξανδρος Γαρδέλης».

Η έναρξη για το διαγωνισμό έγινε παρουσία του Δημάρχου Αμαρουσίου Θεόδωρου Αμπατζόγλου, του Προέδρου των Π.Ε.Κ.Α. (Πανελλήνια Ένωση Κεραμιστών & Αγγειοπλαστών) και Σ.Α.Κ.Α. (Συνεταιρισμός Αγγειοπλαστών και Κεραμιστών Αμαρουσίου) Νίκου Βαλλάτου, καθώς και της υπεύθυνης για το διαγωνισμό και Εντεταλμένης Συμβούλου σε θέματα τουριστικής ανάπτυξης Φανής Λέκκα.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου σε σύντομο χαιρετισμό του συνεχάρη τους εμπνευστές του διαγωνισμού Φανή Λέκκα και Νίκο Βαλλάτο, τις οικογένειες και κυρίως τα παιδιά για τη συμμετοχή τους και μεταξύ άλλων τόνισε:

«Με αφορμή το μαθητικό διαγωνισμό Κεραμικής, τα παιδιά των Δημοτικών Σχολείων του Βορείου Τομέα Αθηνών, μαθαίνουν  η τέχνη της Κεραμικής, που για την πόλη μας αποτελεί πολιτιστικό τοπόσημο. Κυρίως όμως τους δίνεται η ευκαιρία να αναπτύξουν τη δημιουργικότητά τους και να μάθουν πράγματα για την τέχνη  που αποτελεί αρχέγονη παράδοση για το Μαρούσι. Η μεγάλη ανταπόκριση εξασφαλίζει την επιτυχία του διαγωνισμού που γίνεται αυτομάτως γίνεται θεσμός για την πόλη μας. Παράλληλα θα αποτελέσει αφορμή για αντίστοιχους διαγωνισμούς σε άλλες ενδιαφέρουσες θεματικές για τα Μαρουσιωτάκια αλλά και για τα παιδιά του Βορείου Τομέα Αθηνών δεδομένης της Μητροπολιτικότητας του Αμαρουσίου».

Ο εκπρόσωπος των Π.Ε.Κ.Α. (Πανελλήνια Ένωση Κεραμιστών & Αγγειοπλαστών) και Σ.Α.Κ.Α. (Συνεταιρισμός Αγγειοπλαστών και Κεραμιστών Αμαρουσίου) Νίκος Βαλλάτος με τη σειρά του έκανε αναφορά στην τέχνη της Κεραμικής και τη χαρά όλων των Κεραμιστών για την εκπαδευτική και δημιουργική συμμετοχή των μαθητών. Ευχήθηκε δε αυτός ο διαγωνισμός να έχει συνέχεια και να αποτελέσει θεσμό για την πόλη του Αμαρουσίου.

Την παρουσίαση της έναρξης του πρώτου κύκλου διαγωνισμού Κεραμικής Τέχνης έκανε η υπεύθυνη της διοργάνωσης, Φανή Λέκκα η οποία υπογράμμισε τη στήριξη του Θεόδωρου Αμπατζόγλου και του Νίκου Βαλλάτου σε αυτό το εγχείρημα, καθώς και τη σημασία του διαγωνισμού κεραμικής που σκοπό έχει τη συναισθηματική κινητοποίηση των παιδιών  μέσω της ελευθερίας της έκφρασης.

Τους μικρούς μαθητές υποδέχτηκαν και βοήθησαν καθ’ όλη τη διάρκεια του διαγωνισμού ο τελειόφοιτος των ΙΕΚ Κεραμικής Αμαρουσίου Νίκος Γρουτής και οι σπουδάστριες Δωρίνα Καρύδη και Εβίνα Γεωργαρίου. Τα παιδιά καθοδηγήθηκαν καθ’ όλη τη διάρκεια του διαγωνισμού και με βάση το θέμα «δώρα της φύσης» εμπνεύστηκαν και δημιούργησαν αξιόλογα έργα τέχνης, τα οποία στο τέλος του διαγωνισμού θα αξιολογηθούν από Επιτροπή Κεραμιστών ανά τάξη και θα βραβευτούν όπως προβλέπουν σχετικοί όροι.

Ο Δήμαρχος κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στο Κέντρο Κεραμικής είχε τη δυνατότητα να περιηγηθεί στους χώρους της Έκθεσης και να συνομιλήσει με τον Πρόεδρο των Κεραμιστών για τα θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Στο κάλεσμα της έναρξης του 1ου διαγωνισμού Κεραμικής παρέστησαν ακόμη οι: Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Σμυρνής, Αντιδήμαρχος Αθλητισμού & Πολιτισμού Γιάννης Νικολαράκος, Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου Μαρία Δήμητρα Ρώτα, Πρόεδρος ΟΙΚΟΙΠΑΔΑ Πέτρος Κόνιαρης, Αντιπρόεδρος της ΚΕΔΑ Κατερίνα Βουρλάκη, Πρόεδρος Επιτροπής Ισότητας & Εντεταλμένη Σύμβουλος Αθλητισμού Ελένη Λέκκα.

Η πλατφόρμα για τις δηλώσεις συμμετοχής https://maroussi.gr/keramiki    παραμένει ανοιχτή για τα παιδιά που επιθυμούν να λάβουν μέρος στους επόμενους κύκλους του 1ου Διαγωνισμού που διοργανώνονται μέχρι το τέλος της σχολικής περιόδου.

 

Πληροφορίες για τον μαθητικό διαγωνισμό Κεραμικής:

  • Γραφείο Τουριστικής Ανάπτυξης Δήμου Αμαρουσίου, 2132038354-5 (ώρες επικοινωνίας 08:00-14:00)
  • Ένωση Κεραμιστών Αμαρουσίου, 210 6144 430
  • Το δικαίωμα συμμετοχής είναι 10 ευρώ  για κάθε μαθητή, και θα καταβάλλεται την ημέρα του διαγωνισμού στο Κέντρο Κεραμεικής.
  • Κατά τη διάρκεια και μέχρι το πέρας του διαγωνισμού ο Δήμος Αμαρουσίου και το Κέντρο Κεραμικής, θα λάβουν όλα τα μέτρα υγειονομικής ασφάλειας όπως αυτά ορίζονται από τον ΕΟΔΥ για τη νόσο covid-19.

 

Share