Επίσκεψη της Γ’ τάξης του 3ου ΓΕΛ Αμαρουσίου στο ΚΑΠΗ και στο Κοινωνικό Παντοπωλείο

Σε μία έμπρακτη δράση εθελοντισμού και κοινωνικής αλληλεγγύης  προχώρησαν οι μαθητές/τριες της Γ’ τάξης του 3ου ΓΕΛ Αμαρουσίου, την Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2023, κατά την επίσκεψή τους στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Αμαρουσίου, προσφέροντας τρόφιμα μακράς διαρκείας για την ενίσχυση των ευπαθών συμπολιτών μας, ενώ παράλληλα ενημερώθηκαν και βοήθησαν το προσωπικό στην μεριδοποίηση του φαγητού.

Ακολούθως επισκέφθηκαν το κεντρικό ΚΑΠΗ, όπου είχαν την ευκαιρία να αλληλοεπιδράσουν με τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας, να γνωρίσουν τα προγράμματα δημιουργικής απασχόλησής τους και να συμμετέχουν στο χορευτικό πρόγραμμα των μελών του ΚΑΠΗ.

Εκ μέρους του Δημάρχου Αμαρουσίου Θεόδωρου Αμπατζόγλου, τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς που τα συνόδευαν υποδέχθηκε ο Πρόεδρος του ΟΚΟΙΠΑΔΑ Πέτρος Κόνιαρης.

Απευθυνόμενος στα παιδιά, ο Πρόεδρος του ΟΚΟΙΠΑΔΑ αναφέρθηκε στο σημαντικό κοινωνικό έργο που επιτελείται από τις εξειδικευμένες  δομές του Οργανισμού στην τοπική κοινωνία για τους πολίτες που χρήζουν στήριξης και συμπαράστασης, καθώς και στην πληθώρα των προγραμμάτων και των δράσεων που λειτουργούν και έχουν σκοπό την πρόληψη και προαγωγή της υγείας, την κοινωνική προστασία, την κοινωνική μέριμνα, την προστασία των ηλικιωμένων.

Ειδική αναφορά έκανε ο κ. Κόνιαρης στην αξία του εθελοντισμού, καθώς όπως υπογράμμισε «το κοινωνικό έργο του Δήμου υποστηρίζουν με πράξεις εθελοντισμού και κοινωνικής αλληλεγγύης δεκάδες   επιχειρήσεις, πολίτες, μαθητές/τριες από τα σχολεία της πόλης.
Η συνδρομή τους είναι αξιέπαινη και σημαντική -πρόσθεσε- και μας δίνει δύναμη να συνεχίζουμε, ώστε κανείς στην πόλη μας να μην νοιώθει μόνος και αβοήθητος.
Σας συγχαίρω παιδιά, όπως και τους άξιους καθηγητές σας για την πρωτοβουλία και σας προτρέπω να συνεχίσετε να υπηρετείτε τις αξίες του εθελοντισμού, καθώς στη δύσκολη εποχή που διανύουμε όλοι μαζί ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε πολλά περισσότερα» 
κατέληξε ο Πρόεδρος του ΟΚΟΙΠΑΔΑ.

Share